galéria megtekintése

Négy aranyat zsebeltünk be a vizes Eb-n

4 komment

MTI

Négy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyar úszók a londoni vizes EB csütörtöki napján.

Hosszú Katinka címét megvédve aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek csütörtöki napján. A Vasas 27 éves sportolója már pillangón is elsőként fordult, de igazán háton húzott el a mezőnytől, előnyét pedig végig megőrizte, végül 2:07.30 perccel csapott elsőként a célba.

Hosszú Katinka a 200 méteres vegyesúszás döntőjében
Hosszú Katinka a 200 méteres vegyesúszás döntőjében
Kovács Anikó / MTI

Hosszú pályafutásának 12. Eb-aranyérmét szerezte, Londonban pedig harmadszor diadalmaskodott, ugyanis ezt megelőzően 400 méter vegyesen és 200 méter háton is győzött. A finálé másik magyar résztvevője, Verrasztó Evelyn 2:12.91 perccel ötödik lett.

 

Hosszú Katinka ezt követően ezüstérmet nyert 100 méter háton. A bajai versenyző a 200 méter vegyesen aratott győzelme után bő félórát pihenhetett, majd közvetlenül az eredményhirdetés után kellett ismét vízbe ugrania. Az első 50 méteren még harmadikként fordult, majd fokozatosan megközelítette az élen haladó dán Mie Östergaard Nielsent, de utolérni már nem tudta, 58.94 másodperces idejével 21 századdal kapott ki tőle.

Kapás Boglárka pedig 800 méter gyorson nyert aranyérmet. Az UTE 23 éves versenyzője, aki 2012-ben Debrecenben arany-, két évvel később Berlinben pedig bronzérmes lett ezen a távon, 8:21.40 perces idejével mindössze 19 századdal maradt el saját országos csúcsától. Kapás a táv negyedéig a harmadik helyen tempózott, de féltávnál már az élen haladt. Onnantól kezdve fokozatosan növelte az előnyét, s még hajrában sem tudták megközelíteni.

Kapás Boglárka a 800 méteres gyorsúszás döntőjében
Kapás Boglárka a 800 méteres gyorsúszás döntőjében
Kovács Anikó / MTI

A következő aranyat Cseh László szerezte meg:

Cseh László arany-, Kenderesi Tamás pedig bronzérmet nyert 200 méter pillangón. A kedden 50 méteren ezüstérmes Cseh a szám világbajnoki címvédőjeként kétséget sem hagyott formája felől, és magabiztos rajt-cél győzelmet aratott. A pályafutása 13. Eb-aranyát megszerző, 30 éves versenyző 1:52.91 perccel csapott elsőként a célba, így mindössze 21 századdal maradt el saját országos csúcsától.

Kenderesi elmaradt az előfutamban elért egyéni legjobbjától, de 1:55.39 perces idejével így is harmadik lett pályafutása első felnőtt világversenyén, ráadásul mindössze négy századdal volt lassabb a második dán Viktor Bromernél.

Ezzel még nem ért véget a magyarok diadalmenete: Bohus Richárd este ezüstérmet nyert 50 méter hátúszáson - jelentette az MTI.

Aranyérmet nyert továbbá a Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállítású női 4x200 méteres gyorsváltó.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.