galéria megtekintése

Korántsem klasszikus példa

0 komment


Hegyi Iván

Százhetvenkettedik bajnoki rangadóját vívja ma este a Barcelona és a Real Madrid labdarúgócsa­pata. A vendéglátó katalánok tízpontos előnyben vannak a királyi gárdával szemben, amely csak a harmadik helyet foglalja el a bajnokságban. Szokatlan szituáció az El ­Clasico előtt...

A Real Madrid számára ez siralmas, de a Barcelonának fontosabb az Atletico Madrid elleni jövő heti BL-negyeddöntő, mint a ma ­esti El Clasico (20.30, tv: Sport1). A királyi gárda ugyanis a harmadik helyen áll a bajnokságban, és még győzelme esetén is hét pont lenne a hátránya a listavezető katalán együttessel szemben.

Ráadásul hol az a siker?

A fővárosi csapat nem nyerni jár Barcelonába, hiszen nyolcvanöt bajnoki mérkőzésből csak tizenkilencet nyert meg örök riválisa vendégeként; legutóbb 2012 áprilisában aratott diadalt a Nou Campban (2-1). Valamennyi bajnoki találkozót beszámítva előnyben van a ­Real Madrid – 71 győzelem, 32 döntetlen, 68 vereség –, de most nem csupán a helyszín szól ellene, hanem a „Barca” harminckilenc tétmeccses veretlenségi sorozata is. A vörös-kék csapat a múlt év október harmadika, a Sevillától elszenvedett 2-1-es vereség óta nem kapott ki, s e széria közben a Bernabeu sta­dionban 4-0-ra legyőzte a Real Madridot.

 

A Barcelona abban a szerencsés helyzetben is van, hogy Luis Enrique edző pályára küldheti a szurkolók álomtizenegyét. Arra a kérdésre, hogy ki játsszon az örök rangadón, a következő csapatot „jelölték ki” a drukkerek: Bravo – Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar. A legtöbb szavazatot Suarez (12 737) kapta; utána Neymar (12 707) és Messi (12 470) következett. Zine­dine Zidane szakvezető, ha akar, sem hallgathat a madridi klub voksoló hívei­re, mert Varane megsérült. A lelátó együttese így fest: ­Navas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Kroos, Casemiro – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo. Ahogyan Messi, úgy Cristiano Ronaldo is csak a harmadik legtöbb szavazatot (31 172) kapta a szurkolóktól; a portugál csatárt Navas kapus (32 732), valamint Marcelo (32 516) előzte meg. Danilót nem tették a csapatba a drukkerek, de könnyen lehet, hogy Zidane beállítja a brazil bekket.

Az őszi madridi rangadón Sergio Ramos (jobbra) nem tudta tartani a duplázó Suarezt (0-4)
Az őszi madridi rangadón Sergio Ramos (jobbra) nem tudta tartani a duplázó Suarezt (0-4)
Paul Hanna / Reuters

Ettől azonban aligha várható hatalmas fordulat. Sőt a nyolcvannégy esztendős Mario Zagallo nemhogy Danilótól, de még Neymartól sem ájul el. „Sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy a brazil válogatott vezéregyénisége legyen” – mondta a csatárról. Hiába, az „öreg” a kétszeres világbajnok extraklasszisok közé tartozott, majd szövetségi kapitányként vezényelt a futballtörténet korszakos egyéniségeinek.

A Real Madrid mázlija, hogy a királyi gárda sztárjairól nem kérdezték.

A bajnokság élmezőnye: 1. Barce­lona 76 pont, 2. Atletico Madrid 67,  3. Real Madrid 66.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.