galéria megtekintése

Karakas karját majdnem kitépték, Sidi ötödik lett Rióban

0 komment

MTI

Karakas Hedvig után Ungvári Miklós is megnyerte második meccsét, ezzel mindkét dzsúdósunk bejutott a negyeddöntőbe a riói olimpián. Sidi Péter az ötödik helyen végzett légpuskában. 

A 2012-es londoni játékokon ötödik Karakas Hedvig türkmén Rusana Nurjavova után a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard-ral találkozott az 57 kg-os súlycsopprtban. Nem jól indult a mérkőzés, Karakas dobásindítása után a földön a kanadai került felülre, s karfeszítéssel próbálkozott, amiből a magyar cselgáncsozó alig tudott kiszabadulni. Állás után gyakorlatilag megismétlődött a ugyanez a jelenet, Beauchemin-Pinard ezúttal leszorítással kísérletezett, de sikertelenül. A földharcban aktív volt a kanadai, állásban viszont folyamatosan Karakas kezdeményezett, aminek meg is lett az eredménye, 0:51 másodpercnél megintették az ellenfelét.

Karakas a hátralévő időben is rutinosan ment előre, próbált dobást indítani, őrizte előnyét és nyert. Ezzel 2-2-re kiegyenlített kettejük különpárharcában. "Majdnem kitépődött a karom" - utalt Karakas Hedvig az első veszélyes helyzetre, majd sietett felkészülni következő mérkőzésére. A 26 éves, világbajnoki harmadik magyar a nyolc között a hazai közönség előtt szereplő, világbajnok Rafaela Silvával száll szembe, akit eddig egyszer legyőzött, háromszor viszont kikapott tőle.

A négy éve 66 kg-ban ezüstérmes Ungvári Miklós a portugál Nuno Saraival legyőzése után lényegesen nehezebb ellenféllel találkozott, az Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes holland Dex Elmonttal. Az első percek fogáskereséssel teltek, majd a holland egy dobására jukót ítélt a bíró, ezt azonban a zsűri visszavonta. Ungvári tűnt kezdeményezőbbnek, aminek nyomán 1:23 percnél megintették Elmontot. Ezután Bíró Tamást, Ungvári edzőjét a bíró elküldte a tatamitól, egy perccel később pedig a 35 éves Ungvárit is figyelmeztették, s úgy tűnt, az öt perc letelte után aranyponttal ér majd véget a találkozó. A ceglédi cselgáncsozó azonban hét másodperccel a vége előtt elkapta Elmont karját, és ippont érően eldobta. Ungvári a nyolc között az idén Európa-bajnok azeri Rustam Orujovval találkozik, akit egyszer megvert, kétszer viszont kikapott tőle.

Sidi Péter az ötödik helyen végzett légpuskában A Komárom Olympia SE 37 éves klasszisa a nyolcas fináléban 142,7 körrel zárt, s a 14. sorozat után ért véget számára a kiseséses rendszerű döntő.
Sidinek ez az eddigi legjobb olimpiai helyezése, 2008-ban Pekingben légpuskában, 2012-ben Londonban összetettben lett hatodik.

 

A kardozó Márton Annának a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. A venezuelai Alejandra Benitez Romero legyőzése után a francia Manon Brunet-vel vívott, és 15-12-re kikapott.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.