galéria megtekintése

Hölgyeké az elsőbbség

Az írás a Népszabadság
2015. 04. 11. számában
jelent meg.


Bruckner Gábor
Népszabadság

Más sportágak képviselőinek legfeljebb az álmaiban jelenik meg olyan program, amilyen ezen a hétvégén a magyar kézilabda-kupacsapatokra vár. Az európai klubtornák hajrájában öt hazai együttes lép fel, közülük három – Győr, Szeged, Veszprém – a legrangosabb sorozat, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Azért jó hír is akad Győrött. Noha az utóbbi hetek történései nyomán a kisalföldi város sportéletéről többnyire a bűnügyi tudósításokban esett szó, tegnap a helyi német autógyár vezetői bejelentették:

három esztendővel meghosszabbítják a női kézilabdacsapattal az évtizedes gyümölcsöző együttműködést.

Igaz, Lökének és társainak kegyetlenül nehéz dolguk lesz, ha –a Bajnokok Ligája-trófea 2013-as és 2014-es elnyerése után – az idén is meg akarnak felelni a bőkezű szponzor igényeinek.

 

A dunántúli társulat ugyanis súlyos vereséget szenvedett a BL-negyeddöntő első, szkopjei mérkőzésén (24:18), s a differencia még akkor is meglepően tetemes, ha mindenki tisztában van vele: a győriek továbbra is nélkülözni kénytelenek extraklasszis kapusukat, az anyai örömök elé néző Katrine Lundét, a szintén babát váró irányító-csapatkapitányt, Görbicz Anitát, valamint a tavaly a világ legjobbjának választott brazil átlövőt, Eduarda Amorimot.

Nők

Bajnokok Ligája. Negyeddöntő, visszavágó: Győr–Vardar Szkopje (macedón), szombat, 16.30 (az első mérkőzésen 18:24, tv: Digisport 1).

KEK. Elődöntő, visszavágó: Midtjylland (dán)–FTC, szombat, 14 (30:23).

EHF Kupa. Elődöntő, visszavágó: Rosztov-Don (orosz)–Érd, szombat, 17 (28:24).

Kelecsényi Ernő klubelnök annak ellenére bizakodó a Vardar elleni, ma délutáni mérkőzés előtt, hogy Susann Müller – a legutóbbi vb német gólkirálynője – sem a régi: sérülései, betegségei után a múlt héten Macedóniában orrba vágták, a csütörtöki tréningen részt sem vett, és bizonytalan a játéka csapata vízválasztó fellépésén. Az elöljáró ezzel együtt azt mondja: „a Győr nélkül hamis lenne a Final Four”, s ha csak azt nézzük, hogy a négyes döntőt immár hagyományosan Budapesten tartják, nincs miért vitatkozni vele. A végjáték a vendéglátó hiányában valóban nem volna az igazi...

Althaus: jó az öreg a háznál. A Vardar 32 éves német légiósával szemben Kovacsics
Althaus: jó az öreg a háznál. A Vardar 32 éves német légiósával szemben Kovacsics
Georgi Lickovski / MTI/EPA

A Veszprém férfi csapata tavaly egy másik helyszínen, a kölni Lanxess Arenában tapasztalhatta meg, milyen az az FF-miliő, ráadásul egy esztendővel ezelőtt éppen azt a PSG-t legyűrve jutott az elit kvartettbe, amely most is az útjába került. Carlos Ortega szakvezető gárdája a múlt évben idegenben két, idehaza öt góllal múlta felül a sportág leggazdagabb együtteseként jegyzett, a vasárnapi első találkozón házigazda francia bajnokot, s ezzel a mérleggel ezúttal is messzemenően elégedettek lehetnének a Bakonyban.

Férfiak

Bajnokok Ligája. Negyeddöntő, első mérkőzések: PSG (francia)–Veszprém, vasárnap, 17.30 (tv: Digisport 1); Szeged–Kiel (német), vasárnap, 19.15 (Digisport 1).

Az egy körrel korábban a spanyol La Rioját búcsúztató társaság most is favorit, noha a párizsi rivális kerete – Omeyerrel, Narcisse-szal,Abalóval és a többi kivételes képességű spílerrel – bivalyerős, miközben ezen az oldalon bizonytalan a Szegeddel szembeni múlt heti rangadót is kihagyni kénytelen Nagy László szereplése.

A német Löwen alakulatának kiejtésével a nyolcaddöntő szenzációját szolgáltató másik magyar férfi BL-résztvevő, a Szeged is célba vette Kölnt, ám ahhoz, hogy a csongrádiak eljussanak legújabb kori álmaik városába, már-már lehetetlennek tetsző küldetést kellene teljesíteniük. Az első meccsen vasárnap este odahaza fellépő Tisza-partiak vetélytársa a Kiel garnitúrája lesz, amelyről újságnyi adatot közölhetnénk, ám legyen elég most csak annyi: háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, 19-szeres német bajnok, s a nyolc közé jutásért oda-vissza (kilenc, illetve öt góllal) intézte el az európai széria címvédőjét, a Flensburgot... Klein, Jicha, Vujin, Duvnjak, Toft Hansen és a többiek nem is titkolják: már az újszegedi csarnokban dűlőre akarják vinni a dolgot.

A jegyeket órák alatt elkapkodó 3200 hazai szurkoló persze egészen másfajta kimenetelre számít.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.