galéria megtekintése

Gaal lovagra vár a hitves

0 komment


Hegyi Iván

„Valahol a negyedik és a hetedik hely között kötünk ki” – mondta rezignáltan Klaus Allofs, a Wolfsburg sportigazgatója, a korábbi 56-szoros válogatott, Európa-bajnok és vb-ezüstérmes labdarúgó, miután a Volkswagen-csapat 2-1-re kikapott a Dortmundtól, és elvesztette huszonkilenc meccses hazai veretlenségét a Bundesligában. Az együttes jelenleg a német bajnokság ötödik helyén áll, de a szezon kezdetén arra készült, hogy megszorítja a címvédő ­Ba­yern Münchent... Jobb a helyzet a BL-ben, mert az első számú európai klubtorna B csoportjából döntetlennel is továbbjuthat ma este a Wolfsburg. Igaz, vereség esetén meg kieshet, és vendége a Manchester United.

Olyan nagyon persze az MU sem félelmetes. Előző tizenkét tétmeccse közül mindössze négyet nyert meg, és hatszor játszott – inkább többé, mint kevésbé – unalmas döntetlent. Legutóbbi három meccséből kettő 0-0-lal, egy pedig 1-1-gyel zárult, és az angol klub vezérkarában bizony már felvetődött, hogy tárgyalni kellene Louis van Gaal edzővel a jövőről. A holland tréner azonban nem a futball miatt nyugtalan, mert – szavai szerint – megígérte a feleségének, hogy előbb-utóbb visszavonul vele portugáliai villájába, és mind nehezebben hagyja magára hitvesét. Szóval, ha menesztik, csak jót tesznek vele...

Wolfsburg: zöld köd
Wolfsburg: zöld köd
Kai Pfaffenbach / Reuters

 

A manchesteri szakítást közelebb hozhatná a búcsú a Bajnokok Ligájától, amelyre a tabella és a szigetországi együttes formája alapján egyaránt van esély. Habár Van Gaal bizakodó: „Az Old Trafford stadionban már megmutattuk, hogy le tudjuk győzni a Wolfsburgot. Amúgy is azt tapasztalom: a nemzetközi kupamérkőzéseken kreatívabb a csapat, mint a Pre­mier Liga-találkozókon. Kizárni persze a szomorú véget sem lehet, de az nem csupán az edzőnek, hanem a klubnak és valamennyi játékosának keserves volna.”

A tréner felelősségét csökkenti, hogy a vezetőség 200 millió fontos bevásárlást tervez a jövő nyárra. A jelek szerint az elöljárók számára sem megfelelő jelenlegi kerethez csatlakozhat Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Harry Kane és Neymar közül legalább két futballista, és a United (is) fontolgatja, hogy ajánlatot tesz Pep Guardiola katalán nagymesternek, a Bayern München szakvezetőjének. Az persze korántsem mindegy, hogy a Cristiano Ronaldo, Neymar vagy a Bale, Kane párost sikerül-e leigazolni, mert az utóbbival akkor sem lenne kisegítve a manchesteri mamut, ha a FourFourTwo ­című szaklap eredeti brit kiadása a világ nyolcadik legjobb játékosaként rangsorolta Bale-t, miközben ­David Silvát, a Manchester City spanyol labdaművészét a huszonötödik helyre tette. (A legjobb három sorrendje: 1. Messi, 2. Cristiano Ronaldo, 3. Neymar.)

A wolfsburgi játékosokat pedig Dieter Hecking, a német csapat edzője helyezi magas polcra. A tréner ugyanis kijelentette: „Hiába volna jó nekünk az iksz is, az első perctől kezdve győzelemre játszunk.”

Ha a házigazdának sikerülne nyernie, Van Gaal párja alighanem elandalodna nyomban...

Bajnokok Ligája

Csoportmérkőzések, hatodik forduló

Kedd

A csoport: Real Madrid–Malmö (tv: Sport1, 20.30), PSG–Sahtyor Donyeck
Az állás: 1. Real Madrid 13 pont, 2. PSG 10 (már mindkettő továbbjutott), 3. Sahtyor Donyeck 3 (7-12-es gólkülönbség), 4. Malmö 3 (1-13).

B csoport: Wolfsburg–Manchester United (M4, 20), Eindhoven–CSZKA Moszkva (AMC, 20.45)
Az állás: 1. Wolfsburg 9, 2. Manchester United 8, 3. Eindhoven 7, 4. CSZKA 4.

C csoport: Galatasaray–Asztana, Benfica–Atletico Madrid
Az állás: 1. Atletico Madrid 10 (9-2), 2. Benfica 10 (9-6), már mindkettő továbbjutott, 3. Galatasaray 4, 4. Asztana 3.

D csoport: Manchester City–Mönchen­gladbach (Sport2, 20.30), Sevilla–Juventus
Az állás: 1. Juventus 11, 2. Manchester City 9 (már mindkettő továbbjutott), 3. Mönchengladbach 5, 4. Sevilla 3.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.