galéria megtekintése

„Ki kell jutnunk a világbajnokságra”

6 komment


Bárkay Tamás

Némi szivárogtatás persze ezúttal is volt, a végeredményt tekintve azonban hatékonyan konspirált az MLSZ, amely hétfő délelőtt azt kérte a médiától, lehetőleg ne verje nagydobra, pontosan mikor lép újra magyar földre a franciaországi Eb-ről hazarepülő magyar labdarúgó- válogatott.

Egyáltalán nem láttunk szurkolókat a Liszt Ferenc 1-es terminálja előtt,  így a helyszínre irányított csaknem tucatnyi rendőr bőven elegendő volt az egybegyűltek, tehát a sajtó kordában tartására. 

Koncz György / Népszabadság

A hőseinket szállító Wizz Air gép – amelynek pilótafülkéjéből nemzeti trikolórunkat lógatta ki egy kedves ismeretlen – a kiadotthoz képest némi csúszással, negyed hat tájban gurult be a más körülmények között tökéletesen elhagyatott terminál terasza elé. Budapest egy „Szép volt, köszönjük!” feliratú forma-molinóval, zászlókkal kivonuló helyi dolgozókkal és tűzoltóparádéval köszöntötte a  hazatérő csapatot:  a két sárga szerkocsi diadalívet formázó vízsugarat képzett a repülőgép fölé, a permet néhány pillanatra csudaszép szivárványhíddá színesült. 

 

A médiának a Hősök terén kilátásba helyezett fiesztára való tekintettel rövid, avagy a Kósa Lajos által honosított szóhasználat szerint úgynevezett dooorstep sajtótájékoztatóval kellett beérnie, amelyen Király Gábor és Gera Zoltán, végül pedig az ugyancsak ünnepelt szövetségi kapitány, Bernd Storck válaszolt a kérdésekre. Mint Gera elmondta, „Elfogyott a benzin így a végére”, de örülnek, hogy jól sikerült az Eb, örülnek, hogy ilyen fogadtatásban részesültek és remélik, hogy ez csak a kezdet. 

Koncz György / Népszabadság

A felvetést, miszerint visszavonulnak-e a válogatottságtól, lényegében elhárították. Erről most még korai beszélni, mondta Király Gábor. „Annyira még nem vagyunk öregek. Meglátjuk, hogy a következő napokban hogy alakulnak a dolgok, aztán meg fogjuk hozni a döntést” – tette hozzá Gera Zoltán.  Azt, hogy oly sok esztendő után miért éppen most sikerült ilyen jó eredményt elérni, Király és Gera így összegezte: a csapat félretett minden apró dolgot, problémát, eltűntek az egyéni érdekek, csakis a sikert és a csapatot látták maguk előtt. Kiemelték a jól sikerült héthetes felkészülést is , és azt a körülményt, hogy egyetlen percig sem volt semmilyen feszültség a csapat és a stáb tagjai között. A játékosok megdicsérték a torna szervezőit és hangsúlyozták: óriási élményként élték, hogy mennyien szorítottak értük itthonról.

Storck felhívta a figyelmet: a csapat megérdemli a bizalmat, de „nehéz idők várnak ránk, hiszen ki kell jutnunk a világbajnokságra.”

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.