galéria megtekintése

Csepel bringával zúzott a riói olimpiára két magyar fiatal

0 komment


Csordás Lajos

Két magyar fiatalember Csepel kerékpárokkal teljesítette dél-amerikai expedícióját az olimpia tiszteletére. A másfél hónapos körút kiindulópontja és végcélja Rió volt, ahol végül szurkolhattak az olimpia első magyar aranyérmeseinek.

A péceli Balázs Ottó és a paksi Magyar Zoltán már jóval a játékok kezdete előtt, június végén Brazíliába érkezett, s megkezdték különleges vállalásuk, a Csepel Expedíció teljesítését: Rióból indulva 7 ország érintésével több mint 10 ezer kilométert utaztak, ebből 3000 kilométert kerékpáron, a többit tömegközlekedési eszközökkel.

A túra során Csepel Woodlands bringákat használtak, amelyek éjszakánként együtt „aludtak" velük a sátraikban. Jártak az elkápráztatóan szép Iguacu vízesésnél Argentínában és a brazil-paraguayi határon a Parana folyóra épült Itaipu gátnál, amely a világ második legnagyobb vízerőműve.

 

Bolíviában kerekeztek a Föld legnagyobb kiszáradt sós tavának medrében, a Salta de Uyuninál, amely 18-szor nagyobb a Balatonnál és átlag 1 m mély benne a só.

Bolívában, La Pazban kipróbálták a város fölötti kötéltaxit, felkerestek egy mozdonytemetőt, meglátogatták a bolíviai-perui határon a Titicaca tavat majd Peruban a Machu Picchu-t. Ez esett a legtávolabb Riótól.

Visszafordulván érintették egyebek mellett a chilei Atacama sivatagot.

A bringák jól bírták az utat, de az elhagyott kamiongumikból származó drótok miatt elég sok defektjük volt.

Végül augusztus 4-én érkeztek vissza Rióba, ahol a helyszínen szurkoltak például Hosszú Katinkának és Szász Emesének.

Útjukról filmet is készítettek, de kalandjuk végigkövethető a Csepel Expedíció című Facebook oldalukon is. Több felé tartanak majd élménybeszámolókat, pénteken például az Iparművészeti Múzeum Bringológia kiállításához csatlakozva rendeznek sajtótájékoztatót.

Egyébként ez már nem az első olimpiai expedíciójuk volt. Korábbi olimpiák előtt is szerveztek maguknak hasonlót, csak akkor Roburral és Pannoniával.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.