galéria megtekintése

Belőni, berúgni!

Az írás a Népszabadság
2014. 04. 26. számában
jelent meg.


Bruckner Gábor
Népszabadság

Kétgólos előnyről kezd ma hazai pályán a Veszprém a PSG ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján.

Bécsben jó előre elkészítették a férfi kézilabda Bajnokok Ligája május 31-én és június 1-jén esedékes négyes döntőjének időbeosztását, ennek nyomán azt már tudni, hogy a szereplők pontosan hány órakor lépnek fel Kölnben, az viszont még nem: kik lesznek azok.

Sejthető persze, hogy a negyeddöntő első, szkopjei meccsén tíz góllal győztes Kiel csapata nem marad le a Final Fourról, miképpen gyanítható, hogy az odahaza hétgólos előnyt kiharcoló, szintén német Löwen együttese –bomba meglepetésre – túljut a Barcelonán.

S persze komoly reményeket táplálhat a Veszprém Párizsban két góllal nyerő gárdája is. Ez utóbbi párharc mai visszavágója előtt azonban alighanem kötelező az óvatosság.

 
Párizsban szép volt a tavasz, Nagy Lászlót nem tudták megállítani
Párizsban szép volt a tavasz, Nagy Lászlót nem tudták megállítani
Christophe Karaba / MTI/EPA

A PSG sztárkülönítménye ellen a múlt héten sikerrel megvívott találkozó óta ugyanis különleges nyomás nehezedik a bakonyi garnitúrára: immár szörnyű kudarcként élné meg minden szurkolója, ha kedvenc csapata – hosszú évek keserves bukásai után – ezúttal sem jutna a legjobb négy mezőnyébe.

A franciák természetesen „altatnak”, s nem győzik dicsérni a riválist. Legnevesebb spílereik egyike, Narcisse még a párharc első felvonása előtt kijelentette: „Veszprémben lehetetlen nyerni”, s attól kezdve, hogy odahaza kikaptak, csak hangosabb lett a „nyafogás” a francia fővárosban. Nem véletlenül nyomatékosítja Nagy László, a magyar bajnok húzóneve: „Úgy kell játszanunk, mintha három-négy gólos hátrányban lennénk”.

Hozzátehetjük: akár az is megoldás lehet, hogy a csapat egyszerűen úgy kézilabdázik, ahogyan azt Párizsban tette. Egy hete sikerült meggátolni az ellenfél gyors ellenakcióit, miközben betonbiztos volt a védekezés, s az együttes a labdaszerzések után imponáló módon rohanta le vetélytársát. Ha így lesz, akkor nincs is már más igény, csupán az: a sportág leggazdagabb klubjaként számon tartott PSG Veszprémben is inkább egyénieskedő klasszisok gyülekezeteként, semmint igazi csapatként funkcionáljon.

Renato Sulic, az MKB-MVM Veszprém színeiben gyűri le Igor Vorit
Renato Sulic, az MKB-MVM Veszprém színeiben gyűri le Igor Vorit
Christophe Karaba / MTI/EPA

A „történelmi” lehetőség kapujában álló házigazdák ma délután négy órakor kezdődő mérkőzését egyébként korábban soha nem látott érdeklődés kíséri. Pontosabban: kísérné, mert a Veszprém Arénába csak ötezren férnek be, jegyigénylés azonban – a hírek szerint – húszezer érkezett...

Miközben egy törzsszurkoló arról számolt be, hogy ismerősei ötvenezer forintot is adtak volna bérlete alkalmi átruházásáért, az egyesület – lehetőségeihez mérten – igyekszik kiszolgálni leghűségesebb, ám most hoppon maradó drukkereit. Ők a csarnok előtti kivetítőn követhetik nyomon az odabent történteket, s hogy megfelelő legyen a komfortérzetük, akár minden egyes magyar gól után koccinthatnak is. Ha a végére berúgnak, az nagy valószínűséggel azt jelenti: nem feltétlenül előre ittak a medve bőrére.

A műsor

Férfi BL. Negyeddöntő, visszavágók:

Veszprém–PSG (az első mérkőzésen 28:26; tv: Digisport1, szombat, 15.45),
Barcelona–Löwen (31:38),
Vardar Szkopje–Flensburg (22:24),
Kiel–Metalurg Szkopje (31:21).

Férfi EHF Kupa. Negyeddöntő, visszavágók:

Szeged–Sporting (27:29; tv: Digisport1, vasárnap, 19.10),
Lugi–Constanta (21:31), Montpellier–Nantes (26:25).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.