galéria megtekintése

Újra BL-döntős a Veszprém!

1 komment

Munkatársunktól

Tavaly után ismét bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe a Veszprém csapata, amely Kölnben hosszabbítás után 31:28-ra nyert a német Kiel ellen. A magyar együttes vasárnap a lengyel Kielce ellen szerezheti meg története első BL-trófeáját.

Fantasztikus volt a hangulat az kölni arénában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében. Az első meccs nem a papírformának megfelelően alakult, ugyanis a francia PSG – bár a Final Fourba most jutott be először – világbajnokokkal, világsztárokkal teletűzdelt csapata hatalmas küzdelem után 28:26-ra kikapott a lengyel Kielce együttesétől, amelynek a kispadján az a Talant Dujshebajev ült, aki nemrégiben a magyar férfiválogatott szakvezetője volt.

Vujin próbálja áthámozni egykori csapata két játékosán, Ugaldén és Slickovicon
Vujin próbálja áthámozni egykori csapata két játékosán, Ugaldén és Sliskovicon
Marius Becker / MTI/EPA

Több mint ötezren érkeztek a német városba Veszprémből, bár a csaknem húszezres arénában érthetően hangosabbak voltak a Kiel szurkolói. A német klub az egyetlen a négy résztvevő közül, amely már nyert BL-t, pontosan hármat, a magyar csapat pedig története első Bajnokok Ligája-diadalára készült (2015-ben a Barcelonától kapott ki a döntőben.).

 

A két csapat a sorozat tavalyi elődöntőjében is találkozott – a férfi Final Four hagyományos helyszínén, szintén Kölnben – akkor a Veszprém 31:27-re nyert. Egy éve még a németeknél játszott az izlandi Palmersson, aki most már a bakonyi alakulatot erősíti. Nem is akárhogyan, bár az első félidőben nem a veszprémiek akarata érvényesült, s a végén a németek 15:12-re vezettek.

Ilics(középen) Canellas (balra) és Brozovic harapófogójában. Nem hagyták magukat
Ilics (középen) Canellas (balra) és Brozovic harapófogójában.
Marius Becker / MTI/EPA

A szünetben Sabate edző kapust cserélt, Alilovic helyett Mikler állt a háló elé, s a spanyol tréner jól szuggerálhatta a társaságot, ugyanis a folytatás első nyolc percében az ellenfél játékosai egyszer sem találtak a kapuba, a veszprémiek viszont öt gólt is elértek, átvették a vezetést, azonban a Kiel nem adta fel. Az anno a Veszprémben kézilabdázó Vujin, valamint Duvnjak, Ekberg, Wiencek és Landin, a remeklő kapus mindent megtett azért, hogy a végén ők ürülhessenek. Ám Ilics, Margic, Nagy László, Ugalde vezérletével a magyarok sem hagyták magukat.

A befejezés hihetetlen izgalmasan alakult: egy perccel a meccs vége előtt két góllal vezetett a Kiel (25:23), de Nagy László a hálóba talált, Mikler védte Duvnjak lövését, majd Marguc gólja után következhetett a kétszer öt perces hosszabbítás.

Veszprémi férfikar
Veszprémi férfikar
Marius Becker / MTI/EPA

A ráadásban fizikálisan sokkal erősebb volt a Veszprém, védekezése is tanítani való volt, és Sabate is jót húzott Sliskovic pályára küldésével. A horvát játékos két góllal hálálta meg a bizalmat, s az utolsó öt perc végén már a Veszprémnél volt az előny (28:26). A folytatásban a Kiel szinte nem is volt a pályán, kétszer is eladta a labdát, Ugalde kétszer is kihasználta a ziccert, majd az utolsó pillanatokban már csak az „Építők, Építők!" buzdítást lehetett hallani: 31-28 nyert a Veszprém, és vasárnap este hat órától (tv: Sport1) a Kielce ellen küzd a BL-trófeáért. A harmadik helyért (15.15, szintén Sport1) a Kiel a PSG-vel játszik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.