galéria megtekintése

Adios!

0 komment

Munkatársunktól

Így múlik el a világ dicsősége: Chile kiejtette a címvédő spanyolokat.

Egy hét sem telt el a vb-ből, és három félidő után 1-7-re állt Spanyolország címvédő válogatottja... A chileiek nem csupán fogadkoztak, hogy letámadják az előző világbajnokot, hanem be is tartották ígéretüket, és a huszadik percben „tiki-takás" góllal vezetést szereztek. Vidal passzolt Aranguizhoz, ő finoman keresztbe játszott Vargashoz, aki elfektette Casillast, és az üres kapuba pöckölt (1-0). Az amilyen fürge, olyan szívós dél-amerikaiak mindenütt ott voltak, nem hagyták kibontakozni önmagára amúgy sem hasonlító ellenfelüket, ráadásul a szerencsével is szövetkeztek, amikor Xabi Alonso közelről telibe lőtte Bravo kapust.

Fájdalmas búcsú: lezárult egy korszak.
Sergio Moraes / Reuters

Sok helyzetük a chileieknek sem akadt, a félidőt mégis ragyogóan zárták, hiszen Alexis Sanchez szabadrúgását Casillas középre ütötte, Jordi Alba elugrott a labda elől, és Aranguiz jobb külsővel, játszótéri könnyedséggel a bal sarokba lőtt (2-0).
Az ember csak bámult, az 53. percben pedig már nem akart hinni a szemének. Ekkor Sergio Ramos szabadrúgását Bravo kibokszolta, Diego Costa középre ollózta a labdát, és Busquets három méterről az üres kapu mellé „tudott" passzolni...

 

De mentek előre a spanyolok, nehogy néhány nap múlva haza kelljen menniük. Az európaiak a korábbiaknál nagyobb tempóban futballoztak, és annak ellenére sem adták fel, hogy láthatóan semmi nem sikerült nekik. Ettől még a mindig nyugodt Del Bosque szakvezető is idegesnek tetszett, hiszen minden perccel közelebb került az, amire senki sem számíthatott: hogy Dél-Afrika hősei a csoportmérkőzések után elköszönnek Brazíliától.

Az adios már a 68. percben elhangozhatott volna, de a becsúszó Isla négy méterről a kapu fölé rúgta a labdát, a kihagyott helyzet azonban arra jó volt, hogy változtasson a második félidő menetén, azaz a chileiek felszabaduljanak a spanyol nyomás alól.


Eksztázisban hajtottak a dél-amerikaiak, akik nem „csupán" a favorit legyőzését ünnepeltek a meccs végén, hanem azt is, hogy a hollandokkal együtt továbbjutottak. Hétfőn Sao Paulóban a csoportelsőségről dönt a chilei–holland mérkőzés, míg a spanyol–ausztrálnak nem lesz tétje.


Spanyolországban új király lép a trónra.
A futballban szintén.

CHILE–Spanyolország 2-0 (2-0)

B csoport, Rio de Janeiro, 73 000 néző. Jv.: Geiger (amerikai).
Chile: Bravo – Francisco Silva, Medel, Diaz, Jara – Isla, Vidal (Carmona, 88.), Aranguiz (Gutierrez, 64.), Mena – Alexis Sanchez, Vargas (Valdivia, 85.).
Spanyolország: Casillas – Azpilicueta, Javi Martinez, Sergio Ramos, Jordi Alba – Xabi Alonso (Koke, 46.), Busquets, Iniesta – Pedro (Cazorla, 76.), Diego Costa (Fernando Torres, 64.), David Silva.
Gól: Vargas (20.), Aranguiz (43.).

A csoport állása
1. Hollandia 2 2 – – 8-3 6
2. Chile 2 2 – – 5-1 6
3. Ausztrália 2 – – 2 3-6 0
4. Spanyolország 2 – – 2 1-7 0

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.