galéria megtekintése

Bombagóllal nyerte az Eb nyitómeccsét a házigazda Franciaország

2 komment

Munkatársunktól

Giroud szerezte a Stade de France-ban az Európa-bajnokság első gólját, a francia válogatott a nyitómeccsen 2-1-re legyőzte Romániát.

A negyedik percben meghűlt a vér a hazai szurkolók ereiben. Giroud ­hibája után Stanciu elé került a labda, közeli lövését Lloris bravúrral védte.

Fotó: Reuters

Az Európa-bajnokság első helyzete tehát kimaradt, szerencsére a biztonsági erőknek nem akadt dolguk. Hihetetlen óvintézkedések közepette kezdődött meg a 15. kontinenstorna, ennek ellenére fantasztikus hangulat uralkodott a Stade de France-ban. A látványos, zenés-táncos megnyitó a sztárlemezlovas David Guette főszereplésével nagy sikert aratott.

 

S Kassai játékvezetésével következtek, akikre igazán vágyott a publikum. A hazaiak a kezdeti bizonytalanság után átvették az irányítást, több gólt is szerezhettek volna, de Giroud a kapu mellé fejelt, Griez­mann a kapufát találta el, Pogba épphogy mellé lőtt. A másik oldalon Andone került a földre a 16-oson belül, de Kassai sípja néma maradt.

Fotó: Reuters

A szünet után élénkebbek lettek a románok, ám az 57. percben mégis Tatarasunak kellett nagyot védenie. A szöglet után azonban hibázott, s Giroud közelről a kapuba fejelte a labdát (1-0), megszerezve az Eb első gólját. Ám a hazaiak nem sokáig örülhettek: Evra szabálytalankodott Stanciuval, Kassai ezúttal befújta a tizenegyest, amit a sértett értékesített (1-1).

Fotó: Reuters

A végén azonban a franciáké lett a diadal: a 89. percben Payet ­húsz méterről hatalmas gólt lőtt (2-1), így a hazaiak győzelemmel kezdték a tornát.

FRANCIAORSZÁG–ROMÁNIA 2-1 (0-0)

A csoport Párizs, 80 000 néző. Jv.: Kassai.

Franciaország: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba (Martial, 77.), Kante, Matuidi – Griezmann (Coman, 66.), Giroud, Payet (Sissoko, 92.).

Románia: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat – Hoban, Pintilii, Stanciu (Chipciu, 72.) – Popa (Torje, 82), Andone (Alibec, 61.), Stancu.

Gól: Giroud (57.), Stanciu (65. – tizenegyesből), Payet (89.).

A győztes gólt szerző francia Dimitri Payet
A győztes gólt szerző francia Dimitri Payet
Illyés Tibor / MTI

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.