galéria megtekintése

Pokémonok: utcai szörnyek szabadon

2 komment

NOL

A Central Parkban szinte apokaliptikus jelenetek közepette hatalmas tömeg üldözte a péntek este feltűnt ritka pokémont. A mobiltelefonra letölthető, valós térben játszódó játék alig tíz napja elérhető, de már uralja a híreket, a gyártó Nintendo cég részvényeit pedig az egekbe repítette.

– Ott van egy! Most mit csináljak? 

– Dobd rá a labdát!

– De hogy?

 

– Húzd végig az ujjad a képernyőn!

Fotó: Chris Helgren / Reuters

Az alkalmazást először használó kollégának sikerült is demonstrálnia a benne rejlő veszélyeket, amikor a zsebszörnyek utáni hajsza első tíz méterén kis híján keresztül esett egy papírkosáron. Kiderült, hogy a Népszabadság irodaháza pokémonokban gazdag környék, így pár perccel később a kezdő tréner már egy charmander (tűz pokémon, támadásai: karmolás, kacsintás) büszke tulajdonosa volt. 

A mobiltelefonos alkalmazást a hétvégén újabb 26 európai országban tette elérhetővé a Niantic, így akik eddig még nem szerezték meg a számtalan alternatív mód egyikén, már legálisan letölthetik többek közt hazánkban is. Németország, Nagy-Britannia, Olaszország, Portugália néhány nappal korábban kipróbálhatta. Az elsők természetesen az Egyesült Államok, Ausztrália és Új-Zéland voltak. 

A szakaszosság oka az volt, hogy gyártónál aggódtak a szerverek kapacitása miatt, mint kiderült, joggal. A Niantic gépparkja többször is feladta a küzdelmet a játékosok ostroma alatt. És a közismerten kütyü- és cukiságőrült Ázsiában egyelőre még nem is dobták piacra.

Verge magazin szerint Amerika több különböző pontján tapasztaltak a Central Parkbelihez hasonló jeleneteket. Bostonban, Utah-ban, Iowában, Washingtonban vagy a floridai Altamonte Springsben parkokban, könyvtárakban jelennek meg tömegek  mobiljukat szorongatva. New Yorkban volt, aki járó motorral hagyta hátra a kocsiját, hogy elkaphassa a pokémont.

Több pokémon-vadász kilométereket képes utazni egy-egy különlegesebb lény miatt, az utat pedig végigfilmezik és felteszik a youtube-ra. A csatornán egyébként oktatóvideók is találhatóak az alapszintű bemutatóktól a tippek-trükkök típusúakig.

Az igazán profik szerezhetnek egy Pokemon Go Plus-t, egy csepp alakú jelvényt, ami Bluetooth-szal tartja a kapcsolatot a játékos mobiljával és zölden világít, ha zsebszörnyet érzékel a közelben. 

Meglepő módon a virtuális lények kereséséből számos valódi állat is profitál. Egy tizenéves pár húsz törpehörcsögöt és egy fél tucat egeret talált egy parkban egy dobozban. Valaki így próbálhatott megszabadulni a feleslegessé vált rágcsálószaporulattól. Az állatok azóta egy menhelyre kerültek.

Egy amerikai kutyamenhely arra buzdítja a Pokemon Go játékosokat, hogy ha már úgy is sétálnak a játék miatt, vigyenek magukkal egy ebet, és sétáltassák meg őt is. 

Más is lát ebben perspektíván: Nagy-Britanniában egy durringtoni Tesco garázsba történt betörés kapcsán fordultak a játékosokhoz. Mivel a közelben van egy Pokemon go edzőterem, azt remélik, hogy az esetnek akadt szemtanúja a szörnyecskék gazdái között - írja a Daily Mail.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.