galéria megtekintése

Férfi prostituáltakkal szórakozott a családos munkáspárti képviselő

0 komment

R. Hahn Veronika

Férfi szexmunkások társaságát élvezte Keith Vaz, a brit parlament belügyi bizottságának munkáspárti elnöke.

Nem először, de talán utoljára került a lapok címoldalára a munkáspárti Keith Vaz, aki Tony Blair kormányában 1999 és 2001 között első ázsiaiként kapott miniszteri tisztséget. Az enyhén szólva is ellentmondásos politikus kettős életét éppen a munkáspárti szimpatizáns The Sunday Mirror leplezte le.

Reuters

Az 59 éves, kétgyermekes apa utoljára bő egy hete invitált meg két kelet-európai prostituáltat észak-londoni családi otthonához közeli "legénylakásába". Az augusztus 27-i, rejtett kamerával rögzített találkát megelőzően Leicester 1987 óta szolgáló képviselője sms-ekkel ostromolta a férfiakat, viccesen stricinek és bankmenedzsernek nevezve magát.

 

Az alsóház befolyásos belügyi bizottságának vezetője biztatta partnereit, hogy hozzanak magukkal szexuális vágyfokozóként használt popperst, sőt megígérte, a következő alkalommal kokaint is finanszíroz számukra, megjegyezve, hogy maga nem fog élni a kábítószerrel.

Vazt felajzotta annak a lehetősége, hogy a csoportos huncutkodáshoz negyedikként egy román prostituált is csatlakozik. A publicitást kedvelő Európa-ügyi exminiszter ott volt Luton repülőterén, amikor az EU-csatlakozás után 2014 januárjában az első román munkavállalók megérkeztek a szigetországba. Az augusztus végi pásztoróra 300 fontos (közel 111 ezer forint) díját a cukorbetegeket támogató Silver Star alapítvány egy munkatársa utalta át, feltehetőleg a tények ismerete nélkül, két részletben a férfiak folyószámlájára "festés" címszó alatt.

A botrány kitörését követően Keith Vaz nyilvánosan bocsánatot kért családjától a nekik okozott fájdalom miatt, majd felfogadott egy sztárügyvédet, hogy képviselje a Sunday Mirror "felkavaró viselkedése" okozta helyzetben.

A politikus helyzetét súlyosbítja, hogy a belügyi bizottság napirendjén szereplő ügyek közé tartozik mind a prostitúció, mind a poppers használatának törvényi szabályozása. A politikus kedden találkozik a grémium tagjaival. Várhatóan átmenetileg, vagy véglegesen visszavonul annak vezetéséből.  

Keith Vaz ugyanakkor nagyobb balhékat is túlélt már. Miniszteri posztjáról azért kellett lemondania 2001-ben, mert pénzt fogadott el a dúsgazdag Hinduja fivérektől brit állampolgárságuk támogatása ellenében. Nyolc évvel később azon politikusok közé tartozott, akiket képviselői költségelszámolásuk manipulálásán kaptak: selyem díszpárnákra és karosszékekre fordította járandóságát. Ha oly sok más kihágása, skandaluma büntetlenül is maradt, nem merült feledésbe. A "call-boyok" igénybevétele az utolsó cseppeknek bizonyulhat a pohárban.

Tinilányoknak mutogatta magát a politikus

Lemondásra szólította fel pártja Robert Rochefortot, a liberális ALDE-frakció európai parlamenti képviselőjét, miután két tinilánynak mutogatta magát pár napja egy szerszámboltban, Párizs nyugati részén. A rendőrséget a bolt biztonsági őre értesítette. A hatvanéves francia politikust előállították.

Francois Bayrou a Modem párt elnöke szerint elfogadhatatlan, amit párttársa művelt. Rochefort védekezésre azt hozta fel, hogy túl nagy nyomás volt rajta. Az EP-képviselő ellen nem indul eljárás, valószínűleg csak megbírságolják és kötelező egészségügyi kezelésre küldik. Politico

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.