galéria megtekintése

Értékes embernek nevezték a haláljárat pilótáját, kitört a leírhatatlan harag

2 komment

NOL
NOL

Felháborodtak a Germanwings-katasztrófa áldozatainak hozzátartozói azon, hogy a tragédiát okozó öngyilkos német másodpilóta, Andreas Lubitz szülei egy helyi újságban fizetett hirdetésben mondtak köszönetet azoknak, akik együttérzésüket fejezték ki szeretett fiuk elvesztése miatt.

Günter és Ursula Lubitz otthonuk, a németországi Montabaur újságjában jelentettek meg egy köszönetnyilvánító, fizetett cikket több mint egy évvel azután, hogy fiuk saját magával együtt 150 embert vitt a halálba.

A Luvitz család háza Montaubarban. Tudatlan, iszentelen
A Lubitz család háza Montabaurban. Tudatlan, istentelen
Kai Pfaffenbach / Reuters

A hirdetés, amelyben Lubitzot szeretetreméltó, „szép és értékes” embernek írják le, a szülők első nyilvános megszólalása a tragédia óta.  

 

A 27 éves Lubitz tavaly március 24-én szándékosan hegynek vezette a Germanwing német légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó 4U9525 járatát a francia Alpokban. A másodpilótának évekig sikerült elkerülnie az egészségügyi és biztonsági ellenőrzéseket, így bár több magánorvosa is tudott súlyos depressziójáról és paranoiájáról, elvégezhette a repülős iskolát, és utasszállítót vezethetett.

Az öngyilkosságával tömeggyilkosságot elkövető másodpilóta szülei az elmúlt egy évben rengeteg támadásnak voltak kitéve, s mint köszönő üzenetükben írják, nagyon hálásak Montabaur város vezetésének és lakóinak, illetve a barátoknak és rokonoknak, amiért egy „védett teret” hoztak létre számukra.

Lubitz egy futóverseny közben. Több magánorvosa is tudott súlyos depressziójáról
Lubitz egy futóverseny közben. Több magánorvosa is tudott súlyos depressziójáról
Fototeam Müller / Reuters

Günter és Ursula Lubitz az elmúlt egy évet úgy írták le, mint „a horror és a félelem évét”, melyben egy „szép és értékes ember” elvesztésének szüntelen fájdalmában éltek.

Március végén az áldozatainak hozzátartozói közösen elzarándokoltak a tragédia helyszínéhez közel felállított emlékműhöz. A szigorúan őrzött, zártkörű megemlékezésen Carsten Spohr, a Germanwings anyavállalatának, a Lufthansának a vezérigazgatója azt mondta: „Ez a tragikus szerencsétlenség sok-sok embernek okozott hihetetlen veszteséget. A boldogtalanságot nem tudjuk enyhíteni, de legalább a családtagokon tudunk segíteni”.

Sok-sok ember szenvedett  hihetetlen veszteséget
Sok-sok ember szenvedett hihetetlen veszteséget
Wolfgang Rattay / Reuters

A Lubitz emléke előtt tisztelgő hirdetésre reagálva az egyik áldozat, a 24 évesen elhunyt Sebastian S. szülei dühösen úgy reagáltak: „Mi csak ezen a helyen tudjuk meglátogatni meggyilkolt gyerekünket. Lubitz szülei pedig úgy írják le őt, mint egy értékes embert. Szavakkal le se tudjuk írni a haragunkat.”

Jürgen Fareed, aki a fiát vesztette el, úgy reagált: „Meg tudom érteni a szülők fájdalmát, amiért elvesztették a fiukat. De ez a nyilvános hálálkodás, amelyben egyetlen szóval sem említik, hogy ez az ember megölt 149 másikat, tudatlan és istentelen” – írja a Daily Mail.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.