galéria megtekintése

Kiskorúval készített bosszúpornót vetített az RTL, hatalmas per jöhet

16 komment

NOL

Egy dán újságírónő évekkel ezelőtt ellopott intim fotóit mutatta be a német RTL egy főműsoridőben sugárzott magazinműsorában. Per lehet az ügyből – írja a Bild.

A 25 éves dán újságíró, Emma Holten meztelen fotóit öt évvel ezelőtt szerezte meg és tette közzé az interneten egy ismeretlen hacker, aki a nő Facebook profilját és e-mail fiókját feltörve jutott a felvételekhez. A képek némelyikén – emlékeztet a német magazin cikke – Emma még csak 17 éves volt.

A bűnöző nem csak a képeket, hanem az újságírónő nevét és elérhetőségeit is közzétette, ami után Holtent idegen férfiak és kamasz fiúk kezdték el zaklatni a világ minden tájáról. A nő négy évig szenvedett a következményektől, majd 2014-ben bátor tettre szánta el magát: művészi aktfotókat készíttetett Cecilie Bødker fényképésszel, az anyagot pedig megjelentette egy magazinban és feltette a saját blogjára is. A képeken Holten hétköznapi tevékenységek közben mutatják évakosztümben. Az anyagban a fotós is megjelenik, szintén meztelenül.

 

Holten ezzel visszavette az uralmat a saját intim fotói fölött, a kiszivárogtatott képek már nem számítottak szenzációnak, így Holten  remélhette, hogy azok szépen lassan feledésbe merülnek. Tettéért a nemzetközi sajtó is méltatta, az internetes bosszúpornó témája napirendre került, az ezt kísérő viták pedig a más áldozatoknak is erőt adtak.

A német RTL azonban úgy gondolta, jó ötlet a nyári uborkaszezonban felmelegíteni néhány ügyet a nagyvilágból és június 15-én, főműsoridőben bemutatták Holten ellopott képeit – kitakarás és az áldozat megkérdezése nélkül.

Holten, amikor erről tudomást szerzett, teljesen összetört. A Die Weltnek azt nyilatkozta:

„Láttam a műsort, és ez rendkívül fájdalmas a számomra. Úgy érzem, bántalmaztak. Meg vagyok döbbenve, hogy az RTL nem próbált meg kapcsolatba lépni velem és ki se pixelezték a képeket. Nem tudom elhinni, hogy bosszúpornót mutattak be a tévében."

Az újságírónő ezen kívül azt is sérelmezte, hogy a csatorna a volt barátját is belekeverte az ügybe azzal, hogy sugalmazta, a férfi lehet a bűnös. Ezt Holten kategorikusan cáfolta és jogi lépéseket fontolgat az RTL ellen, mert bár a csatorna bocsánatot kért és elismerte, hogy a műsor készítői hatalmasat hibáztak. Az általuk bemutatott képek közt olyan is volt, amelyen a nő még kiskorú volt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.