galéria megtekintése

Aszimmetrikus focipályáktól is boldogok a thaiföldi gyerekek

1 komment

NOL

Bangkok sűrűn lakott negyediben a gyerekeknek szinte nincs lehetőségük játszani tereken, parkokban, nem tudnak hol kosárlabdázni, focizni. Nem voltak nagyratörő álmai az AP Thailand tervezőcsapatának, nem stadionokban gondolkodtak, hanem egész egyszerűen használható területet kerestek, legyen az bármilyen alakú. Így születettek a nem szabályos téglalap alakú focipályák, amelyek kihasználtsága száz százalékos.

Bangkok Khlong Toei negyede az egyik legsűrűbben lakott és legszennyezettebb környék. Itt találta ki az AP Thailand csapata, hogy kihasználja az aszimmetrikus tereket, hogy a fiatalok focizni tudjanak.

A tervezőcsapat szerint ezzel nem csak bűnözéstől és zülléstől mentik meg a gyerekeket, hanem elősegítik a közösségi kapcsolataik kialakítását is. Nem mellesleg kreativitásra, a megszokottól eltérő gondolkodásra ösztönzi a fiúkat például a belógó bódékkal szabdalt vagy a félbetört futballpálya.

 

A projekt kitervelői a google városképeit nézték végig, és kerestek focizásra alkalmas területeket, ezután együttműködve más cégekkel nekiláttak a tervezésnek. Megtisztították a területet és megépítették a pályákat.

A "Gondolkozz Térben" elnevezésű projekt az eredetileg használhatatlannak tűnő területeket hasznosítja első sorban.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.