galéria megtekintése

Ásó, kapa, félrelépés - szórakoztató, mivel van tele a sztárok házassági szerződése

4 komment

NOL

A hollywoodi álomesküvőknek van egy kevésbé varázslatos része: a házassági szerződés, ami még a legrózsaszínűbb ködben is megvédi a híres és gazdag feleket a későbbi anyagi sérülésektől.

A sztárok házassági szerződései közt akad egészen ésszerű is, amilyen például Beyonce és Jay Z megállapodása. Beyoncé ötmillió dollárt kap minden gyerekért és válás esetén egy millió jár neki minden együtt töltött évért - írja a Diply.

Jay Z és Beyonce Knowles
Jay Z és Beyonce Knowles
Carlo Allegri / Reuters

Katie Holmes is hasonlóan bebiztosította magát, mielőtt kimondta volna az igent Tom Cruise-nak: minden házasságban töltött év hárommillió dollárt kapott, így összesen 15 milliót kaszált a váláskor, nem beszélve az évi 400 ezer dollárnyi gyerektartásról, amelyet a kislányuk, Suri után kap.

 

A hírességek többsége azonban a házzasságtörés miatt harap a leginkább. Legalábbis ezt fektetik le legtöbben a szerződésekben.

Jennifer Lopez tervezett esküvőjük előtt egy olyan papírt akart aláíratni Ben Affleckkel, amelyben a férfi bevételeinek felét megkapja, ha a színész félrelép. Affleck ellenben ötmilliót szeretett volna kapni pusztán azért mert elveszi a popdívát, akinek legalább hetente négyszer le is kellett volna feküdnie vele. Kérdés, hogy végül ezen hiúsult-e meg a házasság.

Ben Affleck és Jennifer Lopez - az esküvőt végül Ben lefújta
Ben Affleck és Jennifer Lopez - az esküvőt végül Ben lefújta
Stringer / Reuters

Tiger Woods exneje is volt olyan rutinos, hogy belevegye a házassági szerződésbe a megcsalást, így miután egy golfütővel levezette a mérgét a golfbajnok autóján, Elin Nordegren majdnem 100 millióval sétált ki a válóperről.

Catherine Zeta-Jones is féltékeny típus, Michael Douglasnek ötmillió dollárjába fájna, ha megcsalná a színésznőt a válás miatt amúgy is járó 2,8 millión felül persze.

Ezek után szinte nagylelkűnek tűnik Jessica Biel, akinek 500 ezer dollár üti a markát, ha férje, Justin Timberlake félrelép. 

Justin Timberlake és Jessica Biel - nem véletlen a mosoly
Justin Timberlake és Jessica Biel - nem véletlen a mosoly
Danny Moloshok / Reuters

Vannak egyedi megoldások is. Nicole Kidman a házassági szerződésében is ösztönzi férjét, Keith Urbant, hogy ne nyúljon ismét a kábítószerhez. Ha ugyanis Urban ismét kokainozik, egyetlen fillért sem kap a természetes hajszínét illetően szőke színésznő millióiból,  Kidman viszont 600 ezret kap minden együtt töltött évért.

Britney Spears Kevin Federline-nal kötött házassági szerződése úgy szólt, hogy minden egyes hétezer dollárt meghaladó ajándék mellé egy jogi dokumentum is kell, hogy a tárgyat ki kapja válás esetén. Az ő házasságuknak három év után, 2007-ben ért véget.

Jessica Simpson és Tony Romo végül nem házasodott meg, amihez valószínűleg hozzájárult, hogy a férfi bele akarta venni a házassági szerződésbe, hogyha Simpson 60 kilogramnál többre hízik, akkor Roma kap 500 ezer dollárt. 

Steven Spielberg a saját bőrén tapasztalta meg, mi történik, ha nem elég körültekintő az ember. A világhírű Oscar-díjas rendező és első felesége, Amy Irving egy szalvétára firkantották fel a házassági szerződésüket, ezt azonban nem találta érvényesnek a bíróság, így az asszony megkapta Spielberg vagyonának felét, 100 millió dollárt.

Angelina Jolie és Brad Pitt
Angelina Jolie és Brad Pitt
Mario Anzuoni / Reuters

Ilyen intő példák után meglepő, hogy Brad Pitt és Angelina Jolie mindössze abban egyeztek meg, hogy válás esetén a nő kapja a gyerekeket.

Mark Zuckerberg viszont kicsit túltolta a biciklit, amikor későbbi feleségével, Priscilla Channel randevúzás előtti szerződést kötött. Ebben kikötötte, hogy hetente legalább egyszer kell randizniuk, a találkának legalább 100 percig kell tartania, és nem lehet Zuckerberg lakásán vagy a Facebook központban. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.