galéria megtekintése

Apróhirdetésben jelentette be eljegyzését a médiamágnás

5 komment

P.N.
NOL

Rupert Murdoch ausztrál-amerikai médiamágnás bejelentette eljegyzését Jerry Hall egykori szupermodellel, Mick Jagger volt élettársával. A hírt a Murdoch tulajdonában lévő The Times apróhirdetési rovatában közölték.

Jerry Hall és Rupert Murdoch a Golden Globe gálán
Jerry Hall és Rupert Murdoch a Golden Globe gálán
Mario Anzuoni / Reuters

„Mr. Rupert Murdoch, Prudence, Elisabeth, Lachlan, James, Grace és Chloe Murdoch édesapja és Miss Jerry Hall, Elizabeth, James, Georgia és Gabriel Jagger édesanyja örömmel jelenti be eljegyzését” – áll a társasági rovatban megjelent szűkszavú apróhirdetésben, melyet a The Times keddi számában közöltek.

A Murdoch család szóvivője a lapnak azt nyilatkozta, hogy a pár nagy szerelemben élt együtt az elmúlt hónapokban, nagyon boldogok a közelgő házasság miatt és izgatottan tekintenek a jövő felé.

 

A Daily Mail értesülései szerint a pár a nyár végén ismerkedett össze, ismerőseik előtt a kapcsolatukat október óta vállalják fel, a lánykérés pedig a hétvégi Golden Globe-díjátadó előtt történt, ahol együtt jelentek meg, bár a menyasszony nem viselt jegygyűrűt.

Az egykori szupermodell és színésznő Jerry Hall 20 évig volt a Rolling Stones frontemberének, Mick Jaggernek az élettársa, de törvényesen sosem voltak házasok, mert csupán egy formális hindu szertartás keretében keltek egybe 1990-ben Balin. Az 59 éves Hallnak, akinek négy közös gyermeke van Jaggerrel, most kötik be először a fejét.

A 84 éves Rupert Murdochnak viszont ez már a negyedik házassága. A milliárdos médiamágnás 1956-ban nősült először. Első felesége, Patricia Booker bolti eladóként és légiutas-kísérőként dolgozott. A frigynek 1967-ben lett vége, majd Murdoch nőül vette a skót származású Anna Torvot, akivel 1999 júniusáig maradt együtt. Az akkor már 68 éves milliárdos nem búslakodott soká agglegénysorban: 17 nappal a válás után gyűrűt húzott az akkor 30 éves, kínai születésű Wendi Deng ujjára. A válást 2013-ban mondták ki. A kapcsolat megromlásához sajtópletykák szerint hozzájárult az is, hogy Murdoch féltékeny volt Tony Blair volt brit miniszterelnökre, akivel szerinte a felesége viszonyt folytatott. Ez a gyanú a sajtómágnás és a politikus barátságát is tönkretette.

Az ausztrál születésű Murdoch egész fiatal korától kezdve a médiavilág befolyásos tagja. Édesapjától – aki híres haditudósító volt – 1953-ban megörökölt egy regionális lapkiadót, majd a hatvanas években terjeszkedni kezdett, és felvásárolt olyan brit lapokat is, mint a News of The World, vagy a The Sun, melyet Nagy-Britannia legolvasottabb napilapjává tett. A hetvenes években Murdoch Amerikába költözött, tíz éven belül megszerezte az állampolgárságot, 1981-ben megvette a The Timest, majd az elektronikus média felé fordult.

2000-re a Murdoch News Corporation tulajdonában álló több mint 800 vállalat 50 országban volt jelen, a cégbirodalom nettó értéke becslések szerint meghaladja az 5 milliárd dollárt.

Az utolsó szám címlapja
Az utolsó szám címlapja

Murdoch globális újság- és médiabirodalmát a 2011-ben kirobbant telefonlehallgatási botrány rázta meg. A News of the World bulvárlapot, mely 1843 óta jelent meg, 2011 nyarán azzal gyanúsították meg, hogy lehallgatták egy elrabolt és meggyilkolt kislány mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét, sőt töröltek is néhányat, hogy legyen hely az újabbaknak, és így a lap ne maradjon le az exkluzív értesülésekről. Ezzel hamis reményt keltettek a kislány szüleiben, és bizonyítékokat tüntettek el egy bűncselekményben. Mint kiderült, nem ez volt az egyetlen ilyen eset. Az ügy alapjaiban rengette meg Nagy-Britanniában a sajtóba vetett bizalmat, a patinás újság pedig 168 év után megszűnt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.