galéria megtekintése

A falu utcáin szórta szét a maradványokat a „höxteri boszorkány”

0 komment

P.N.
NOL

Horrorisztikus gyilkosságok tartják izgalomban több hete a német sajtót. Egy, az észak-rajna–vesztfáliai Höxter Bosseborn nevű városrészében élő pár éveken át tartott fogva és kínzott meg nőket, a nyomozás eddigi állása szerint anyagi haszonszerzéstől motiváltan. A horrorpárnak két ismert halálos áldozata van, egy asszony állítja, hogy megszökött tőlük.

Susazze F. halála buktatta le a horror-párt
Susazze F. halála buktatta le a horror-párt

A 41 éves, Bad Gandersheimból származó Susanne F. április 22-én hunyt el egy kórházban. Halálát bántalmazásból származó súlyos sérülések okozták. A nő február óta élt a höxteri Wilfried W. (56) és volt neje, Angelika B. (47) házában. Mint a haláleset ügyében indított nyomozás kiderítette: akarata ellenére.

Susannét a páros fogva tartotta és napi szinten kegyetlenül bántalmazta. A Bosseborn nevű városrészben álló 120 négyzetméteres házban a rendőrség emberi maradványokat talált. Mint kiderült, egy másik nő is ott élt, egészen 2014 nyarán bekövetkezett haláláig.

 

Annika W. egy évvel korábban költözött Höxterbe, és még abban az évben feleségül ment az elvált Wilfried W.-hez. A nő kálváriája szeptemberben kezdődött. Hogy miért nem szökött meg, egyelőre nem tisztázott, de a saját magát is áldozatnak nevező előző feleség, Angelika B. vallomása alapján a nőt amolyan házi rabszolgának használták, és éjszakára gyakran összekötözték a kezét és a lábát.

Nem volt kínzókamra

Az épület és környezetének tüzetes átvizsgálása még nem fejeződött be. A Bild birtokába került helyszíni fotókból kiderül, hogy a pár, bár öt hálószobájuk is volt, gyakorlatilag a konyhában és a nappaliban élt. Erre utal az, hogy ebben a két, koszos és rendetlen helyiségben találtak meg szinte minden olyan tárgyat, ami a hétköznapi élet kellékének számít, beleértve az élelmiszereket, kozmetikumokat, ruhaneműket, gyógyszereket és a postai leveleket is.

A fogva tartott nőknek ebben a környezetben kellett eleget tenniük a pár minden kívánságának. A gyilkossági csoport vezetője, Ralf Östermann főfelügyelő elmondta, hogy az áldozatokat napi szinten bántalmazták olyan „kihágások” miatt, mint hogy terítésnél a kés a tányér nem megfelelő oldalára került. A rabszolgának használt nőket rugdalták, ütötték és kötelekkel fojtogatták.

Angelika W. feleségül is ment a kegyetlen férfihoz
Angelika W. feleségül is ment a kegyetlen férfihoz

A házban külön kínzókamra és börtöncella nem volt. A háziak és az aktuális rab együtt éltek.  „Fatüzeléses kályhával fűtöttünk, és a nappaliban aludtunk, hogy pénzt takarítsunk meg. Csak a vízmelegítéshez használtunk olajkályhát” – vallotta a höxteri boszorkánynak (Hexe von Höxter) is csúfolt Angelika B.

Annika a házban halt meg a bántalmazások következtében. Testét a konyhában fűrésszel feldarabolták, lefagyasztották, majd apránként elégették abban a fatüzeléses kályhában, amellyel fűtöttek. Mint Angelika bevallotta, a melegebb évszakokban is csináltak „próbaégetéseket”, de a test legnagyobb részétől csak a tél beálltával szabadultak meg. A hamvak közt megmaradt fogakat és nagyobb csontdarabokat a nő egy kalapáccsal törte össze, majd az egészet szétszórta a falu utcáin, amikor leesett a hó. A „takarítás” mégsem volt alapos, mert a kályhában a nyomozók találtak maradványokat. Szakértők szerint nem valószínű, hogy a test eltüntetése úgy történt, ahogy azt a nő állítja, ugyanis rendkívül magas hőmérsékletre van szükség egy ember elégetéséhez, egy házi kályha erre nem alkalmas.

Angelika B. és Wilfried W. 1999-ben házasodtak össze, és 2013-ban váltak el, állításuk szerint anyagi gondok miatt. A nő ügyvédje, Peter Wüller szerint Angelika azért segített a bebörtönzött nők megkínzásában, mert azt hitte, így sikerül lecsillapítani az exférjét, és elkerülheti, hogy őt is bántalmazza. Az asszony állítása szerint szerelmes volt a férfiba, ezért nem hagyta el a válás után sem. A szomszédok nem tudták, hogy házasok voltak, nekik a páros azt hazudta, hogy testvérek.

A rendőrség a további lehetséges áldozatok felkutatása közben eddig négy nőt azonosított, akik jártak a horrorházban. Egy 51 éves, a bántalmazások következtében megsérült berlini nő kivételével valamennyien a 40-es éveikben járnak, és egyelőre nincs magyarázat arra, hogy miért hagyták őket egyszerűen meglógni. A Die Zeit úgy tudja, az 51 éves áldozat 2011 végétől 2012 márciusáig élt a höxteri parasztházban. Mint a rendőröknek elmondta, „onnan nem volt menekvés”. Csak egy súlyos konfrontáció után tette fel a páros (akkor még házaspár) a nőt egy Berlin felé tartó vonatra.

Nem a szex volt a motiváció

A többi nőről a sajtónak a hatóságok csak annyit mondtak, hogy a férfi valamennyiükkel párkereső hirdetések útján lépett kapcsolatba, és történtek visszaélések is. A rendőrségen eddig összesen 50 nő tett bejelentést arról, hogy Wilfried kapcsolatba lépett velük az elmúlt években.

Az elkövetők motivációja a nyomozás jelenlegi állása szerint a pénzszerzés és a hatalomgyakorlás volt, a kínzások szexmentesen zajlottak. Wilfried W. bérelt egy trafikot Brakelben, és azt tervezte, hogy megvásárolja az apró épületet. Feltételezések szerint az egyik áldozat édesanyjától szerette volna megszerezni az ehhez szükséges pénzt. A jó üzleti lehetőséget azonban keresztbe húzta, hogy a helyi jegyző nem adott alkoholárusítási engedélyt W.-nek, mivel megbízhatatlannak ítélte.

Ezzel a csábos képpel ismerkedett a neten Wilfried W.
Ezzel a csábos képpel ismerkedett a neten Wilfried W.

Az áldozatok eltűnése azért nem tűnt fel senkinek, mert vagy egyedül éltek, vagy nagyon kevés szociális kapcsolattal rendelkeztek – Wilfried ilyen nőkre vadászott. Annika édesanyját például egy SMS-sel sikerült megtéveszteni és megnyugtatni. Hogy a lánya 2014 óta halott, az asszony csak akkor tudta meg, amikor a gyilkossági nyomozócsoport idén áprilisban megkereste.

Egyelőre nem tisztázott, illetve az áldozatok identitása védelmében a rendőrség nem közli, hogy a nők milyen okból költöztek be a 120 négyzetméteres tanyaépületbe.

A gyilkos szándékot mindkét nő esetében az igazolhatja, hogy a fogva tartók búcsúlevelet írattak velük. Annika W. és Susanne F. azzal a tudattal élhetett a höxteri horrorházban, hogy valószínűleg nem jutnak ki onnan élve.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.