galéria megtekintése

Zoolander 2: Ábránd és kiábránd

0 komment


Fáy Miklós

Van a Róma-imádatnak olyan foka, amikor az ember komolyan elgondolkozik, hogy mégis meg kellene néznie Sarah Jessica Parker új filmjét, a Minden út Rómába vezet címűt – de aztán észhez tér. Marad tehát a Zoolander 2, az is ott játszódik, és mégis csak egy jó első részt követ. Ellene szól az előzetes, amelyből világossá válik, hogy egy percnyi poén nincs a száz percben, de erre való a város, a kupola, a Pantheon, Caracalla thermái vagy csak a kockakövek, nem kell túl magasra srófolni az igényeket.

Mindegy is, mert nem használják túl Rómát, helyette inkább nagy névsorolvasást tartanak, ki az, aki megtisztel bennünket a jelenlétével. Elég imponáló a névsor. Persze, van, akit a biztonság kedvéért be kell mutatni, leginkább a divatszakma nagyjait, Tommy Hilfigert vagy Anna Wintourt, van, akit figyelni kell, mert éppen csak egy villanást vállaltak, mint Susan Sarandon vagy John Malkovich. Ennyiből is nyilvánvaló, hogy mint a sikeres paródiák általában, a Zoolander is azzal dolgozik, amit parodizál, a márkanévként funkcionáló arcokkal, nevekkel, végül is nem lehet rossz film, ha egyszer Benedict Cumberbatch is benne van.

 

Pedig lehet, miért is ne. Nem kell hozzá más, csak az értékes időt rosszul fölhasználni, poénok és valami használható forgatókönyv helyett azzal vacakolni, hogy mindenki megjelenjen a forgatáson a neki szánt harminc másodpercre. Közben kiderül, hogy megvan azért az az egy percnyi poén, talán kettő is, de a viccek kicsit a levegőben pukkannak.

Zoolander, a modell: Ben Stiller
Zoolander, a modell: Ben Stiller
Patti Peret

Nincs mit tenni, egy film nem támadhatja nagyon vehemensen a nézőit, márpedig a Zoolander2-ben nem sok örömét fogja találni az, aki kicsit sem ismeri a férfi modellek grimaszait és értelmi képességeit, Valentino arcszínét és Billy Zane mosolyát. Ha viszont mindez megvan, akkor meg elég üres a film, a gúny nem mar és még csak azt a kellemes érzést sem kelti, hogy mennyire jó nekünk, mert mi ezer kilométerekre vagyunk ezektől a féleszűektől.

Egy világban élünk, és, amilyen pechesek vagyunk, olyan világban, amelyben nem érdemes élni. Vagy legalábbis nem érdemes moziba menni.

Zoolander 2 – forgalmazza a UIP Duna Film

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.