galéria megtekintése

Sose halunk meg

1 komment


Csepelyi Adrienn

Ismét felröppent a hír, hogy Michael Jackson él. Vajon miért nem tudják elengedni a rajongók kedvenc előadóikat?

Most épp Jackson lányának fotója kavarta fel az állóvizet: a felvételen Paris egy autóban látható, amelynek hátsó ülésén egy titokzatos, kalapos alak ül. A rajongók rávetették magukat a képre, s képszerkesztő programok segítségével arra jutottak: a furcsa alak nem más, mint a 2009-ben elhunyt – pontosabban halálát csak megjátszó – Michael Jackson.

Az énekest nyár elején egy koncerten vélték felfedezni a tömegben – sokan váltig állítják, hogy Jackson boldogan él Afrikában vagy épp Kanadában, csak átoperáltatta az arcát, mert elege lett a hírnévből, vagy épp menekülni akart a pedofilvádak elől. De nem csak Jackóról hírlik, hogy megrendezte a halálát.

 

Aki önmagát imitálja

Persze hogy él, ezt mindenki tudja. A Király megvesztegette a halottkémet, egy élethű bábut temettetett el maga helyett 1977-ben, ő pedig azóta is boldogan eszegeti kedvenc memphisi fánkját.

Sőt: az FBI-tól kapott új személyazonosságot, mert lebuktatott pár maffiafőnököt. A legenda szerint a kilencvenes években egy brazil hasonmásversenyen felbukkant egy hátborzongatóan élethű Elvis-imitátor. John Burrows néven csekkolt be a hotelbe, ahol gondosan letörölgette maga után az ujjlenyomatokat – ezt onnan tudják, hogy néhány megszállott nyomozni kezdett utána.

Ja: a John Burrows a valódi Elvis álneve volt karrierje csúcsán...

A kicselezett bérgyilkosok

A poptörténet legzavarosabb bűneseteinek egyike – tudniillik hogyan törölgeti le az ujjlenyomatokat a lövés után a gyilkos fegyverről a halott – már önmagában is konteók tucatjainak forrása: ki és miért öl(et)te meg a Nirvana frontemberét?

A leginkább figyelemre méltó elmélet mégis az, hogy Cobain nem halt meg, csak besokallt feleségétől, az őt állítólag lelövetni igyekvő Courtney Love-tól, és személyazonosságot váltott. Szerintük a grunge ikonját nyomasztotta a hírnév, és kiszállt a mókuskerékből.

A Gyíkkirály nem kér a trónból

Párizs, Oregon, a Bahamák: csak néhány a helyek közül, ahol 1971-es halála óta látni vélték Jim Morrisont. A Doors ikonikus frontembere a legújabb elmélet szerint Richard álnéven él hajléktalanként New Yorkban. A teóriát a Brokkenstar nevű YouTube-felhasználó videói táplálják, amelyeken a Morrisonra kétségkívül hasonlító hajléktalan pózol.

Igaz, ekkora szakállal és hajjal Lázár János is hasonlítana a Gyíkkirályra. Korábban ugyanez a teória röppent fel egy párizsi hontalan kapcsán: Morrisonnak annyira bejött Párizs, hogy úgy döntött, kiszáll a rockbizniszből, és inkognitóban él a francia fővárosban.

A prófétán nem fogott a golyó

Az 1996-ben meggyilkolt Tupac Shakurt látták már egy kubai kolléga autójában, E. D. I. Mean videoklipjében, sőt: egy tüntetésen szép színes felvételek is készültek róla. Egy fekete-fehér fotón a felnőtt Rihannával pózol, aki viszont csak nyolcéves volt a rapper halálakor – sokaknak ez, illetve az, hogy a Ma­kaveli néven is működő előadót elhamvasztották, a fotómanipulációk korában is elég bizonyíték arra, hogy 2Pac él.

Egyébként a 2Pac életéről és haláláról szóló dokumentumfilm címe: Feltámadás.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.