galéria megtekintése

Ismert arcokkal megy biztosra a köztévé

1 komment


Sándor Tünde

Mit érzel most, mire fogsz gondolni éneklés közben, van kabalád, miben más ez a mostani verseny számodra az előzőhöz képest, amikor nem jutottál tovább? – kérdezgették a néhány perc múlva színpadra lépő énekeseket az újságírók, még mielőtt eldőlt, hogy ­továbbjutnak-e az Eurovíziós Dalfesztivál magyar középdöntőjébe.

Freddie, a győztes
Freddie, a győztes
Teknős Miklós

Az ottlévők nem tudták, vajon hányan ültek a tévék előtt a havas szombat estén, amikor A Dal 2016 első elődöntőjét sugározták. Nyílt az ajtó az újságírók előtt, hogy még egy utolsó mondatot váltsanak, még egy utolsó fotót készítsenek az élő műsor előtt a fellépőkkel. Mármint azokkal, akik kijöttek az öltözőjükből, és akiket felismertek a kollégák. Kis ország, közepes felhajtás, de a helyzet hétről hétre fokozódik majd.

 

Egyelőre minden előadó gondolhat, amit akar, noha tudják ők is, mi is, mint mindenki, hogy minden versenynek megvannak a nem is olyan titkos favoritjai. Ez pél­dául egy dalverseny, ahol a dalokat viszik vásárra az előadók. Például Tolvai Reni, aki olyan mutatós, hogy bármi és bárki jól áll neki. A közönség nem hördült fel, amikor a zsűri a most éppen kopasz Török Jázminnal szemben őt juttatta tovább, miután a még biztos továbbjutást jelentő ötödik helyen holtverseny alakult ki.

Befutott az előtérbe a ByTheWay, a négyről háromtagúra apadt, de továbbra is csillogó szemű volt x-faktoros fiúcsapat, amely vigaszági továbbjutásával okozott némi meglepetést, de a rezgő léc végül fennmaradt, és a srácok, akik a következő húsz évben még biztosan a lányok kedvenceiként lesznek mindenütt beharangozva, amíg csak a nagymamák kedvenceivé nem öregszenek, nagyon hálásak kitartó szavazóiknak. Mohamed Fatima ellenben olyan biztosan szerezte meg az utolsó helyet nekifutásból, hogy arra még a botfülűek is felkapták és rosszallóan csóválták a fejüket.

Zséda, a zsűri legjobb szívű tagja
Zséda, a zsűri legjobb szívű tagja
Teknős Miklós

És egyszer csak megjelent Freddie, aki eredetileg nem itt, hanem a TV2 tehetségkutatójában tűnt fel Fehérvári Gábor Alfrédként, és lett ott negyedik, itt meg toronymagasan az első nagyjából két órával az után, hogy a sztárcsinálók utasításait szófogadóan követve kivonult ő is a magyar sajtóhoz. Avatott kollégák nagy esélyesnek kijáró érdeklődésssel fogadták és fotózták a Freinreisz Károly zsűritag által később kedvesen, de találóan jó popfejnek titulált fiatalembert, aki impozáns, avagy imponáló külsejéhez még egyedi hangot is kapott.

Zsűritagok

Zséda A sok-sok díjjal elismert énekesnő a zsűri legnagyobb szívű tagja. Pontozási átlaga: 8,4.

Both Miklós Többször volt különvéleménye, a közönség által továbbjuttatott ByTheWay és Fatima kapta tőle a legkevesebb pontot. Pontozási átlaga: 7,3.

Frenreisz Károly Őszinte, mégsem bántó, egyedi értékelései alapján tőle várható a legtöbb aranyköpés a műsorban. Ponto­zási átlaga: 7.

Pierrot A régi zsűritag hírének megfelelően esetenként kíméletlenül őszintén fogalmazott és alacsonyan pontozott. Pontozási átlaga: 6,4.

Egyedi megjelenésben – ha lenne ilyen kategória – valószínűleg a Mushu nyerne. Frontemberük még Palmer Izsákként tehetségkutatózott, és most szó szerint a legszínesebb karakter volt: különleges arcfestése és frizurája a fotósok kedvencévé tette. A zsűrivel együtt szeretjük Péterffy Lilit és társait, akik különös dalukkal a középdöntőbe jutottak a nehezen exportálható – Egy másik zenekar – nevű formációval. Ők az adás lekeverése után is úgy örültek továbbjutásuknak, mint akik nem számítottak rá, talán már magánprogramot is szerveztek a középdöntőre maguknak. Most meg mondhatják azt le.

Elöl a Mushu, a fotósok kedvence. A köztévé idén az ismert és ismertté tehető arcokban bízik
Elöl a Mushu, a fotósok kedvence. A köztévé idén az ismert és ismertté tehető arcokban bízik
Teknős Miklós

Aki lemaradt a szombati izgalmakról, ne aggódjon, a következő két alkalommal ugyanis még kétszer tíz produkció kerül élő adásba. A neten fellehető, előzetesen is megismer­hető versenydalokat végighallgatva nagyon úgy tűnik, hogy nem több mint egy a háromhoz az esélye, hogy az első elődöntőben elhangzott a verseny győztes dala, amely felcsendül majd májusban Stockholmban. Úgy tűnik, a kijutásért a középdöntőbe jutott volt tehetségkutatósokkal a köztévé biztosra ment, az ismert arcokkal nagyon nem lehet melléfogni. Pláne, ha hoznak magukkal egy jó dalt is. Mert végül is ez a dalok versenye. Vagy végül is nem csak az.

Következő elődöntő

január 30., 19.40, Duna, Duna World.

Holnap sorsolják ki, hogy az egyes országok hányadik elődöntőben lépnek fel Stockholmban.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.