galéria megtekintése

Ősszel visszatér az egyik legnépszerűbb hazai sorozat

0 komment


Csákvári Géza

Ősszel folytatódik az HBO eddigi legnépszerűbb és legjobb saját gyártású sorozata. Az előfizetéses csatorna HBO GO névre keresztelt streaming szolgáltatásán sokkal többen látták az Aranyéletet, mint a másik zászlóshajónak számító Trónok harcát, de sikerrel vetítették Lengyelországban és Csehországban is.

Anger Zsolt főgengszterként visszatér, és megoldódik a szerelmi háromszög rejtélye
Anger Zsolt főgengszterként visszatér, és megoldódik a szerelmi háromszög rejtélye

A második évad, amelynek a forgatási munkálatai három hete folynak és augusztusig tartanak, ­Krigler Gábor vezető producer szavai szerint továbbra is zsánereszközökkel szippantja be a nézőket, és a történet sem veszít a társadalomkritikai éléből. Az első évadhoz hasonlóan ezúttal is Tasnádi ­István és Zomborácz Virág írta a forgatókönyveket, hozzájuk új ­vezető író, Lengyel Balázs csatlakozott, ő a cselekmény vázát felügyeli.

 

Újra összeáll a Miklósi család, azaz visszatér a főgonosz szerepkörbe belecsúszott Janka (Ónodi Eszter), és megpróbál háziasszonyként helytállni. A Thuróczy Szabolcs által alakított Attila, miután az első évad végén megölt egy rendőrt, megpróbál vezekelni, és biztonsági őrként helyezkedik el. A fiatalok közül Márk (Olasz Renátó) a gengszterlétet választja. Mira (Döbrösi Laura) testesíti meg a családban a „tisztaságot” – bár, az első évad végén ő is zokszó nélkül felgyújtott egy tízmilliós kocsit. A család „barátja”, Hollósi főgengszter, akit Anger Zsolt alakít, szintén visszatér, és kiderül majd, milyen bensőséges viszony is fűzi őt Jankához. Vagyis végre fény derül arra, hogy a Janka–Attila–Hollós szerelmi háromszög miképpen működik.

A második évad ezenfelül két fontos újdonsággal szolgál majd. „Szilánkszerű” visszaemlékezések formájában visszatérünk 1991-be, amikor a nagy trió még próbált a rendszerváltás utáni zavarosban eligazodni. A karakterek ifjúkori énjeit újonnan érkező színészek formálják meg: az ifjú Attilát ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, Jankát Kiss Andrea, Hollós Endre bőrébe pedig néhány epizód erejéig Kovács Tamás bújik.

Az újabb nyolc epizódot újfent az első évad rendezői, ­Dyga Zsombor és Mátyássy Áron ­dirigálják, az operatőr Marosi Gábor, a két producer pedig Fodor Judit és Stalter Judit, az Oscar-díjas Saul fiát is jegyző Laookon Filmgrouptól.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.