galéria megtekintése

Harminc év után újra Budapesten koncertezik a Queen gitárosa!

1 komment

NOL

Brian May, a legendás Queen együttes gitárosa mindig hangsúlyozza, hogy milyen szívesen tér vissza Budapestre zenészként és magánemberként is. Minden bizonnyal belőle is sok emlék tör majd fel, amikor március 11-én és 12-én a londoni West End és a New York-I Broadway legújabb legnagyobb sztárjával, Kerry Ellisszel lép majd fel a Budapest Kongresszusi Központban.

Pont harminc éve volt, amikor a Queen együttes a Népstadion színpadára lépett, Freddie Mercury a tenyeréből olvasva elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt dallamait. Maga a zenekar és Brian May is úgy emlékszik vissza, hogy ez volt életük egyik legemlékezetesebb koncertje, hiszen nagyon nagy szó volt – és számukra kissé „misztikus” élmény is - , hogy a vasfüggöny mögött koncertezzenek. Az sem véletlen, hogy a Live Magic című dupla koncertalbumuk anyagát a Knebworth-parkban, a Wembley Stadionban tartott koncertjük mellett a Budapesten rögzített dalokból állították össze.

Kerry Ellis és Brian May
Kerry Ellis és Brian May
www.theliquidproduction.com

Brian May ráadásul ott lép fel, a Budapest Kongresszusi Központban, ahol a Live Magic című koncertfilm hazai díszbemutatóját tartották ugyancsak 1986 decemberében, és amelyen ő maga is részt vett díszvendégként.

 

Talán az egykori Queen-koncert és a tény, hogy May számára milyen nosztalgikus és különleges Budapest játszott közre abban, hogy a két sztár úgy döntött, hogy One Voice elnevezésű turnéjukat Kelet-Európára is kibővítik és a 11 koncertet adnak márciusban. Magyarországon két előadás is lesz a Budapest Kongresszusi Központban, a Danubius Music szervezésében.

„Megtiszteltetés számmora, hogy újra Kelet-Európában léphetek fel, ahol 1986 óta nagyon sokszor koncertezhettem, így ez egyfajta harmincéves évforduló is lesz számomra” – mondta May, aki nemrég fejezte be a Queen + Adam Lambert turnéját Dél-Amerikában.

A One Voice Ruth Moody szerzeménye, aki a híres kanadai női zenekar, a Wailin' Jennys egyik alapítója volt.  May erről így nyilatkozott: „Ez a dal nem más, mint l'art pour l'art. Valami olyasmi, amelyre már most nagyon büszke vagyok. Kerry Ellis fantasztikus és kristálytiszta énekhangja mellett a One Voice-nak egy kristálytiszta emberi üzenete is van: soha ne feledjük, hogy van hangunk, amellyel sok mindent megváltoztathatunk!

May és Kerry Ellis először a We Will Rock You – The Musical szereplőválogatása kapcsán találkozott Londonban. May lett a producere az énekesnő Anthems című stúdióalbumának öt évvel ezelőtt, amelyet egy turné is követett 2011-ben. Ezek után egy igazán különleges, bensőséges hangulatú és nagyon sikeres turnéra indultak: a Born Free Tour keretében gyertyafény mellett akusztikus koncerteket adtak, hogy így hívják fel a figyelmet a Born Free Foundation elnevezésű kezdeményezésre, amelyet Virginia McKenna alapított a veszélyeztetett állatfajok megmentésére. A művészpáros a koncertekből egy élő albumot is kiadott  Acoustic by Candlelight címmel. 

A koncerten a két világsztár vendége a magyar The Bandys lesz, akik külföldi sikereik mellett decemberben már a hazai közönségnek is bemutatkoztak, amikor négy koncerten voltak a világhírű Harlem Gospel Choir előzenekara.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.