galéria megtekintése

Elvetemült dohányos díva

0 komment


Csákvári Géza

A ma az HBO-n debütáló Westworld Michael Crichton, nálunk Feltámad a vadnyugat címmel ismert klasszikusát veszi alapul. Az egyik fejest a dán Sidse Babett Knudsen alakítja.

Többször láttuk már kemény nőket alakítani. A Westworldben alakított megszemélyesített főnök karaktere sem kivétel.

 

Sőt, ő a legkeményebb nő, akit eddig valaha eljátszottam. Imádtam ezt a szerepet! Nemcsak azért, mert úgy káromkodik, mint egy férfi, hanem azért is, mert igazi nagyvilági karakter. Olyan, mintha egy negyvenes évekből idecsöppent hollywoodi díva lenne. Arra gondoltam, hogy a játékomban kicsit megidézem Lauren Bacallt, noha csak álmodom az ő magasságáról... Ma azt is elvetemült embernek tartják, aki dohányzik egy filmben!

Látta az 1973-as Michael Crichton-­klasszikust?

Igen, de csak miután megkaptam a szerepet. Még az Infernót forgattam, amikor felhívtak, hogy beugranék-e a Westworldbe egy szerepre. Egyik este megnéztem a Michael­ Crichton-filmet. Lenyűgöző mű, amely egészen más megközelítésből meséli el a robotokkal teli vadnyugati élménypark utópiáját.

Sidse Babett Knudsen, a kemény nő
Sidse Babett Knudsen, a kemény nő
Philippe Wojazer / Reuters

Miben lesz más a sorozat?

Bárcsak elő tudnék rukkolni valami szuper válasszal! Mivel szigorúan­ csak azokat a jeleneteket kaptam meg, amelyekben én is szerepelek, fogalmam sincs arról, hogy mi történik pontosan a parkon belül, mivel én az „üzemeltetői" oldalon szerepelek. Mivel a Westworld viszonylag sok cselekményszálon fut, kicsit úgy érzem magam, mint aki elől titkolják a nagy meglepetéseket. Szóval, én is ugyanolyan kíváncsi vagyok, mint bárki más. Jonathan Nolan, a sorozat kreátora az emberségesség lehetőségeit és határait keresi – ennyi biztos.

Gondolta volna korábban, hogy egy tévésorozatban fog együtt dolgozni Anthony Hopkinsszal?

Tréfál? Nem, dehogy. De sok­kolóan­ nagy öröm volt, amikor megtudtam, hogy ez így lesz és közös jeleneteink is lesznek. Nála kedvesebb és alázatosabb emberrel szinte még soha nem is találkoztam. Rá­adásul a humorérzéke is pazar. Szakmai szempontból is meglepett. Az olyan nagy sztárok, mint ő, gyakran „önmagukban" működnek, de ő kivétel: kíváncsi volt rám, nem mellettem, hanem velem játszott együtt. Óriási élmény volt.

Hopkinshoz hasonlóan ön is sokat játszott színházban.

Ez nagyon sokat segített abban, hogy fel tudjam venni a ritmust óriási terekben. A színjátszás olyan, mintha csak egy hangszeren játszanánk.

Ha már korábban szóba hozta: az Infernót Budapesten forgatta.

James Marsden és Evan Rachel Wood a sci-fi, a western és az akciófilm elemeit ötvöző Westworldben
James Marsden és Evan Rachel Wood a sci-fi, a western és az akciófilm elemeit ötvöző Westworldben
HBO

Igen, a legtöbb jelenetet stúdióban, de voltak olyan napok, amikor a városban dolgoztunk lenyűgöző környezetben. Nagy élmény volt. A szerepem is izgalmas volt: Elizabeth Sinskey-t alakítom, és nem leszek olyan vén, mint a regényben. Ráadásul a világot kell majd megmentenem, azért ez elég nemes feladat, ugye?

Remek remake

Amikor kiderült, hogy Jonathan Nolan és felesége, Lisa Joy Nolan fogja sorozat formájában ­újragondolni Michael Crichton Westworld, ­nálunk Feltámad a vadnyugat címen ismert sci-fi klasszikusát feldolgozni, a fél ­világ izgatott lett. A másik fele ­akkor, amikor kiderült: a főbb ­szerepeket ­Anthony Hopkins és Ed Harris alakítja. A Westworld első négy epizódját látva annyi állítható: professzionálisan megírt és kivitelezett produkció, mely sci-fiként és westernként is működik. Ráadásul még csak megtippelni sem tudjuk, mire fog kifutni a gépek öntudatra ébredésének drámai folyamata.

Westworld
HBO, 20.00

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.