galéria megtekintése

Buli, zene, függőágy

Az írás a Népszabadság
2014. 05. 03. számában
jelent meg.

Munkatársunktól
Népszabadság

Hagyd kint a valóságot! – szól a Budapest Park új szlogenje, s nemcsak szavakban, hanem arculatban is jócskán újragombolták a 2-es villamos végállomásánál található szabadtéri szórakozóhelyet.

Ámon Henriette, a park kommunikációs vezetője afféle „Alice Csodaországban” hangulatot említ, és tényleg van valami szürreális a színtobzódásban. Az első szembetűnő változás, hogy míg korábban nem hirdette óriási felirat, logó, hogy hová jövünk éppen, a főbejárat felett most már ott virít a hely neve, ami kétségtelenül hasznos így a harmadik szezon elején.

Utolsó előtti simítások
Utolsó előtti simítások
Reviczky Zsolt

A koncepció az, hogy a látogató hagyja a kapun kívül a külvilág dolgait, és érezze jól magát – ez sem spanyolviasz: minden magát komolyan vevő szórakozóhely erre törekszik. Bár a nyitókoncertek már megvoltak, azért van még dolog itt-ott, hogy teljes legyen a park.

 

Már az elején lelőjük a legkúlabb újdonságot: a bejárattól balra található, körülbelül öt négyzetméteres helyiség, a Diszkóól a kedvencünk. Egy kis színes fakalyibáról van szó, ahol egyszerre 3-4 embernél több nem tud kényelmesen bulizni, annyi viszont simán.

Itt is ugyanaz a zene szól, mint az elektronikus zenei Park Dance Arenában (PDA), de külön diszkólámpák és hangfalak biztosítják a kvázi magányos partizást. És nem, a kis faház, nyilván sokak bánatára, nem zárható belülről. A korábban Pop Art névre hallgató PDA esetében is sok változás történt, legelébb is az, hogy nyitottá vált a Soroksári út irányába, és a park felé sem zárják már el pultok a kilátást.

Itt főleg elektronikus zenei partikat (havi egyszer goaőrület várható) rendeznek majd ebben a szezonban, de Ámon elmondása szerint akkor sem esnek kétségbe, ha egy a nagyszínpadosnál kisebb elektro-zúzós koncertet kell megrendezniük: akármikor felhúznak egy átmeneti színpadot a körülbelül 1800 fős arénába. (Néhány név a nyár kínálatából: Will Sparks, Bárány Attila, DJ Sterbinszky, Chris Lawyer, Metzker Viktória, Stereo Palma.)

Gondoltak a szervezők a sportőrültekre is: a bejárattól jobbra található sörkertben hatalmas kivetítőn lehet majd követni a futball-vb és vízilabda-Eb mellett az összes nyári sportrendezvény fordulatait, ráadásul aki csak ezért a közösségi élményért jön, kilenc előtt ingyen, aztán pedig csökkentett áron léphet be a park területére.

A parkosoknak fontos a zöld terület: gyeptéglákkal helyettesítették a tavaly jócskán kiégett gyepet. Odabenn pedig új dizájnt kapott a hely kis zöld szigeteként is értelmezhető domb, ahol az igényeket felmérve asztalt is lehet foglalni, és pincérek szolgálják ki a kicsit exkluzívabb szórakozásra vágyókat.

A pihenőkert is zöld lett, itt kertészeti installációk, illetve landart megoldások találhatók. „Horgolt pulcsik” fákon, babzsákok, csíkos függőágyak, ilyesmi. A Bunker Kortárs Galéria már nem „csak” bunker: odafenn térbeli alkotások, interaktív installációk láthatók, és utcaszínházasok kedveskednek majd mindazoknak, akik a sokkmetálrólmagasművészetre váltanának, odalenn továbbra is képzőművészeti kiállítások harcolnak a párával.

A nagyszínpadra hazai és a nemzetközi sztárokat ígér a szervezőség, a line up szerint ez így is van: a Punnany Massif, a Bëlga, a Ghymes, az Akkezdet Phiai Live mellett jön a Pendulum (bár „csak” DJ-szettel), érkezik Everlast, a Russkaja, a Limp Bizkit, Rob Zombie, a Megadeth és a Powerman 5000 (utóbbi négy a június 16-i Aerodrome Fesztivál keretében), de a szeptember végéig tartó parkszezon vendége lesz a Soroksárin a Sick Of It All, a HIM és a Dream Theater is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.