galéria megtekintése

Akkor is pályázni kell, ha a politikának már van jelöltje

1 komment


Szemere Katalin

A kiírás szerint hazai művek állnak majd a színház műsorának központjában. Erre sokaknak sokféle elképzelése van.

Szűcs Katalin Ágnes
Szűcs Katalin Ágnes
Mediaworks

Mint múlt szombaton beszámoltunk arról, tizenketten pályáztak az Újszínház igazgatói posztjára: a korábbi igazgatón, Dörner Györgyön kívül Bodó Viktor rendező a Kultúrbrigáddal, Herczeg Tamás, a HOPPart Társulat vezetője Szántó Péter ügyelővel, a k2 Színház Hudi László, Hegymegi Máté rendezővel és Kárpáti Péter író-dramaturg-rendezővel, a színész Mátyássy Bence és Tóth Péter, a Szputnyik korábbi ügyvezetőjével, valamint Radó Denise.

Úgy értesültünk, jelentkezett, Kautzky Armand színész meg Pozsgai Zsolt író is, kérdésünkre mindketten azt válaszolták, hogy Radó Denise-zel közös pályázatban szerepelnek.

 

Bodolay Géza is megerősítette lapunknak, hogy pályázik az Újszínházra. A Színház.hu-nak már nyilatkozott arról: a társaság, amelynek segítsége nélkül nem vágna bele: Bodó A. Ottó kolozsvári színháztörténész-dramaturg, Herczeg Tamás színházi menedzser, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, Herner Dániel, aki a PR- és a marketingkommunikációért felel, valamint rajta kívül három rendező: Hajdu Szabolcs, Sardar Tagirovsky és ifj. Vidnyánszky Attila.

További információk szerint a tizenkettek között van Hargitai Iván, Nagy Viktor és Salamon Suba László­ rendező is, de őket nem tudtuk ­elérni.

Kautzky Armand
Kautzky Armand
Mediaworks

Beadta elképzeléseit az Újszínházra Szűcs Katalin Ágnes színikritikus is. Mint lapunknak elmondta: azért pályázott, mert különösen érdekli a magyar drámák színháza, amiről a kiírás szól. Harmincéves kritikusi múlttal nagy rálátása van a színházi világra, ráadásul nyolc évig szervezte a határon túli magyar színházak kisvárdai fesztiválját.

Ott, helyben is születtek olyan darabok, előadások, amelyekben fiatal alkotókat hozhatott helyzetbe. Azt is gondolta, ha a politikának van preferált jelöltje, akkor is muszáj pályáznia annak, akit ez érdekel. Dörner Györggyel, mint színigazgatóval szemben nincsenek skrupulusai, de nem biztos, hogy mással szemben indulna.

Dolgozatában az első két évadot részletezte, és fontosnak tartotta, olyan rendezőket kérjen fel, akiknek a tehetségükön túl erős az affinitásuk a kortárs darabok iránt, és társulatépítő képességük is kiemelkedő. Így került a pályázatába Csizmadia Tibor, Horváth Csaba, Lendvai Zoltán, Mezei Kinga, Szabó K. István és Tasnádi Csaba.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.