galéria megtekintése

Szlovákiai választások: egy férfi meghalt

Néhány kisebb incidenstől eltekintve rendben zajlanak a szombati szlovákiai parlamenti választások.

Az ismert politikusok közül a legkorábban Robert Fico kormányfő kelt fel, néhány perccel hét óra után adta le szavazatát Pozsonyban, feleségével együtt. Andrej Kiska szlovák államfő valamivel később szülővárosában, a Tátra alatti Poprádon voksolt. Az elsők között járult az urnához a felső-csallóközi Somorján Bugár Béla a családjával, nem sokkal később szavazott a Galántához közeli Alsószeliben Berényi József.

Berényi József, az MKP elnöke Alsószeliben adta le szavazatát
Berényi József, az MKP elnöke Alsószeliben adta le szavazatát
Krizsán Csaba / MTI

A szavazókedv egyelőre eléggé változó. A nagyvárosokban az esti órákban várják a legtöbb választópolgárt. Dél-Szlovákiában főleg Érsekújvárott voksoltak a megszokottnál jóval többen. Leghosszabb sorok a Liptószentmiklósi járásban levő Pavčina Lehotán alakultak ki, ugyanis a közeli Jasnán az orkánszerű szél miatt elhalasztották a Sí Világkupa futamát, ezért a sok turista tétlenség helyett élni akart állampolgári jogával. Hosszas várakozásra kényszerült Peter Pelegríny házelnök is, aki ugyancsak ebben a kis faluban szavazott.

 

Délelőtt két váratlan eseményről számoltak be a szlovákiai internetes portálok. Pozsony egyik városkerületében, Főréven rosszul lett egy 60 éves férfi, amikor belépett a szavazóhelyiségbe. A riasztott rohammentők próbálták újraéleszteni, de a szívelégtelenség végzetes lett számára. Az árvai (Orava) régióhoz tartozó Babényban (Babín) pedig egy részeg férfi azt ordibálta, hogy ebben a faluban nem lesz szavazás, majd pedig a szavazóhelyiségből el akarta vinni az urnát. A kihívott rendőrök előállították őt.

Bugár Béla, a Híd elnöke Somorján
Bugár Béla, a Híd elnöke Somorján
Krizsán Csaba / MTI

A szlovákiai választások szombat este tízig tartanak. Nem sokkal később közlik az exit poll felmérések eredményeit. A hivatalos végeredmény vasárnap dél körül várható.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.