galéria megtekintése

Beteg lehet Putyin

3 komment

NOL

Az orosz államfő március ötödike óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Az elnök szóvivője szerint semmi ok az aggodalomra, Putyin jól van.

Vlagyimir Putyinról a napokban régi képek jelentek meg azzal az üzenettel, hogy az elnök munkája a szokványos mederben halad. Az orosz államfő stábja azonban több találkozót törölt a héten.

Az első találgatások Putyin állapotáról a hét elején láttak napvilágot. A Guardian megjegyzi, hogy elhalasztották az orosz elnök kazahsztáni látogatását, ahol Nurszultan Nazarbajev kazah elnökkel és Alexander Lukasenko fehérorosz államfővel tárgyalt volna. A találkozót állítólag azért fújták le, mert Putyin megbetegedett.

Szerdán a grúziai szakadár területre, Dél-Oszétiába látogatott volna, de ezt a találkozóját is törölték. Az elnök nem vett részt a Szövetségi Biztonsági Szolgálat csütörtöki ülésén sem, bár szóvivője szerint ez nem szerepelt Putyin programjában.

 

Az orosz elnök március 5-e, Matteo Renzi olasz miniszterelnök moszkvai látogatása óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az Ekho Moszkvi rádióban elmondta, nincs ok az aggodalomra, a 62 éves államfővel minden rendben van. Peszkov hozzátette, hogy az elnök több találkozón is járt a napokban, de azok nem nyilvánosak.

Talán csak megfázott, de több napja nem mutatkozik a nyilvánosság előtt
Talán csak megfázott, de több napja nem mutatkozik a nyilvánosság előtt
Sergei Karpukhin / Reuters

Putyin határozott kézfogásáról is kérdezték az orosz szóvivőt, melynek kapcsán Peszkov elmondta, az orosz elnök szorítása még elég erős ahhoz, hogy eltörjön egy kezet.

Vlagyimir Putyin tizenöt éve van hatalmon, és ez idő alatt próbálta erőteljes vezető és aktív sportoló képét mutatni a nyilvánosság felé. Az orosz elnökről több félmeztelen fotó is megjelent, de többször fotózták őt egzotikus állatok társaságában, vagy vadászat és horgászat közben.

Az orosz elnök azonban nagyon odafigyel arra, hogy egészségügyi állapotáról, vagy esetleges botoxkezeléséről ne kerüljenek nyilvánosságra részletek. Az orosz médiában Putyin magánéletéről sem szabad botrányokat közölni. 

Putyin szereti horgászat közben süttetni a hasát
Putyin szereti horgászat közben süttetni a hasát
Alexei Nikolsky / Reuters

Vlagyimir Putyin 2012-ben is eltűnt egy időre a nyilvánosság elől. Akkor egy felvételen úgy látták, az orosz államfő biceg. Peszkov orosz elnöki szóvivő akkor azt állította, hogy a dzsúdózó és hokirajongó Putyin csak egy egyszerű sportsérülést szenvedett. A valóság azonban az, hogy az orosz elnök korábbi sérülése miatt szenvedett, melyet akkor szerzett, amikor egy motoros sárkányrepülőn segédkezett fiatal, tapasztalatlan darvak őszi vonulásának elindításában.

A Kreml most viszonylag messzire elment, hogy fedezze az orosz államfőt. Az elnök honlapján szerdán Putyin és Karélia régió vezetőjének találkozójáról közöltek képeket, amelyre azonban egy héttel korábban, március 4-én került sor a helyi híradások szerint. Peszkov váltig állította, hogy Putyin találkozott aznap a vezetővel, de ezt több karéliai hírportál is cáfolta.

Az orosz elnökről a március 8-ai nemzetközi nőnapon is közöltek képeket. Az ünnepségen, melyre állítólag három nappal korábban került sor, Putyin virágokat ajándékozott híres sportolók, zenészek és színészek anyukáinak. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.