hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Chili a szembe”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
saláta
Nem kell mindig kaviár
Mautner Zsófia a zöldségeknek azokból a részeiből készít ínyenc fogásokat, amelyeket sokszor már a zöldségesnél ki szoktunk dobni: a retek leveléből, a spenót gyökeréből és a brokkoli szárából. Ötleteket is ad, hogyan dobjuk fel a végeredményt néhány olcsó, ázsiai boltokban kapható alapanyaggal. JÁTÉK: írja be a videó alatti kommentekhez saját ötleteit, hogyan lehet felhasználni a főzéshez a zöldségek "haszontalan" részeit, a legjobb receptet értékes nyereménnyel jutalmazzuk.
2012. március 30.
Videó
macaron
Amikor először a szádba veszed
Tömény kis ízbomba, ami divatos, szép és finom. Macerás elkészíteni, mert a kísérleti korszakban akár a kilencven százaléka a kukában landolhat. Az első magyar Macaron Napra hosszú sorok kígyóztak a nU Bisztronómia előtt. Készítette: Szemere Katalin, Perjéssy Gábor
2012. március 23.
Videó
gasztronómia
Rántott csirke csípős citrommártással
Mautner Zsófia rántott csirkét süt kicsit másképp: a bundája ropogós kenyérmorzsával készül, serpenyő helyett sütőbe rakja kevés olajjal, citromos mártással tálalja. Felcsíkozzuk, mártogatjuk, ropogtatjuk.
2012. március 16.
Videó
gasztronómia
Jól teljesített a magyar vaj
A Based On Pig csoport célja, hogy "feltérképezze és elemezze a budapesti táplálkozási szokásokat, illetve betekintsen kajával kapcsolatos döntéseink hátterébe design-gondolkodással". Foglalkoztak már a margarinnal, tojással, sertéshússal, most a vaj van a soron.
2012. március 02.
Videó
gasztronómia
Rugelach - lágy és omlós
Mautner Zsófia a New York-iak egyik kedvenc sütijét készíti el. A rugelach szinte bármilyen lekvárral tölthető édes kifli, a tésztájához sem kellenek különleges alapanyagok, csak liszt, cukor, vaj és krémsajt. JÁTÉK: írja be a videó alatti kommentekhez saját, süteményes receptjét, a legjobbat értékes nyereménnyel jutalmazzuk.
2012. február 24.
Videó
gasztronómia
Krémesajánló
Hogyan viselkedik az igazi, amikor beleszúrjuk a villát? Mitől jó a krém, mitől a tészta? Találtunk autentikus francia krémest az A table! pékségben, könnyű, lágy, fehér habost a Tortavárban, a legvaníliásabbat pedig a Ruszwurm cukrászdában.
2012. február 17.
Videó
gasztronómia
Krémes ajánló
Hogyan viselkedik az igazi, amikor beleszúrjuk a villát? Mitől jó a krém, mitől a tészta? Találtunk autentikus francia krémest az A table! pékségben, könnyű, lágy, fehér habost a Tortavárban, a legvaníliásabbat pedig a Ruszwurm cukrászdában.
2012. február 17.
Videó
gasztronómia
Csicsókahummusz és saláta kolbásszal
Itt a csicsókaszezon! Egészséges, finom főzve, sütve, sőt nyersen is, előnye a krumplival szemben, hogy cukorbetegek is ehetik. Langyos csicsókasalátát készítünk sült hagymával, paprikával, húsevőknek kolbásszal, és csicsókahummuszt - különleges kencét a hétköznapi reggelikhez, vacsorához.
2012. február 10.
Videó
gasztronómia
Erkölcsös ember ne egyen szarvasgombát!
A téli szarvasgombát ünneplő fesztiválon jártunk Gödöllőn, ahol volt édes szarvasgombával készült praliné, szalonnába fúrt szarvasgomba és szarvasgombás zsíros kenyér. Az is kiderült, a szarvasgomba afrodiziákum s az olaszok óva intik az tőle erkölcsös fogyasztókat. Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter
2012. február 03.
Videó
gasztronómia
Jössz tekerni? Török pizza, ayrannal
Mautner Zsófia szerint a világ legjobb partiétele a lahmacun, jobb fordítás hiányában török pizza. Ráadásul a tésztagyúrást is kiválthatjuk egy csomag tortillával. Ennél már csak az ayran elkészítése lesz egyszerűbb. JÁTÉK: írja be a videó alatti kommentekhez saját, darált húsos receptjét, a legjobbat értékes nyereménnyel jutalmazzuk.
2012. január 27.
Videó
gasztronómia
Nyaljuk a polipot, szopogatjuk a felkiáltójelet
Az egyik pesti bérház udvarában 100 éves családi hagyomány szerint készítik a cukorkákat egy kézműves műhelyben, sőt, a nyalóka szabadalmi oklevelét is ők őrzik - ha nem is a polip ízűét. Megnézzük, hogyan rejtenek felkiáltójeleket a cukorkákba, hogyan selymesítik, csavarják, metszik és törik az alapanyagot. Bátrabb nézőinknek cukorkafőző-alapok a videó végén.
2012. január 20.
Videó
gasztronómia
A legjobb meleghúsok a hentesnél
Gasztronómiai sorozatunk házigazdái Máté Dániel "hentesszakértővel", a "Hentesnél evők baráti köre" Facebook-csoport alapítójával kóstoltak bele a legjobb meleghúsokba a főváros három hentesénél... Készítette: Mautner Zsófia, Szemere Katalin, Takács Mária
2012. január 13.
Videó
gasztronómia
A legjobb budapesti hentesek
Gasztronómiai sorozatunk házigazdái Máté Dániel "hentes szakértővel" járták végig a főváros legjobb húsboltjait és próbálták ki a legjobb falatokat. A videóba három helyszín fért, Budapesten azonban 77 hentes található! Készítette: Mautner Zsófia, Szemere Katalin, Takács Mária
2012. január 13.
Videó
gasztronómia
Mit kezdjek a hurmámmal?
Mautner Zsófia négyféle ételt is készít datolyaszilvából: nyersen szeleteli a salátához, grillezi a kecskesajtos pirítóshoz, pépesíti a garnélához, joghurtban áztatja a desszerthez. Jó étvágyat!
2012. január 06.
Videó
parti
Hideg pezsgő, forró blini
Mautner Zsófia kedvenc parti ételét készíti szilveszterre, a burgonyás blinit. A videó alatti kommentekhez írja meg Ön is, mit sütött, főzött vendégeinek! A legjobb ötlet beküldője a Baldaszti's-nál reggelizhet, vagy ebédelhet!
2011. december 30.
Videó
gasztronómia
Könnyű és különleges karácsonyi menü
Mautner Zsófia egy zöldséges-halas főételt mutat nekünk, desszertnek pedig egy ugyancsak hamar és könnyen elkészíthető karamellás-kaukkfüves narancsot. Jó étvágyat! Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter
2011. december 23.
Videó
gasztronómia
Halas tippek az ünnepekre
A Budaörsi Halpiacon elmondták nekünk, mikor érdemes a karácsonyi ebédhez halat venni, miért nem a ponty a legjobb az ünnepi lakomához és azt is megtudtuk, mikor friss igazán egy hal. Halpiaci mustra a gasztronómiai sorozatunkban. Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter
2011. december 16.
Videó
gasztronómia
Diós linzer, citromkrém
Mautner Zsófia karácsonyi diós linzert figurákat süt vendégeivel, díszíti a gyerekeknek, citromkrémmel tölti a felnőtteknek.
2011. december 09.
Videó
gasztronómia
Mogyorós csokoládétorta
Mautner Zsófia mogyorós csokoládétortát készít, mely akár karácsonyi alkalmi desszertnek is jó választás lehet majd, de mi most születésnapi tortának sütöttük. Gyors, egyszerű, vaj és liszt sem kell bele, mégis különleges és nagyon finom. Ünnepeljen velünk!
2011. november 25.
Videó
gasztronómia
Egzotikus sült libacomb
Mautner Zsófia Zöldséges-gyömbéres libacombot készít. Írja meg Ön is saját libareceptjét a videó alatti kommentekhez! A legjobb ötlet beküldője a Baldaszti's-nál reggelizhet, vagy ebédelhet!
2011. november 18.
Videó
8
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól