hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Chili a szembe”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
chili a szembe
Karamellás banánlekvár
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsük a karamellás banánlekvárt, mely nagyon finom pirítós kalácsra, palacsintába, sütemény mellé, például almás pitére, répatortára. Ha vaj helyett kókuszzsírral készítjük, akkor dunsztolni is tudjuk, tartósító szerek nélkül.
2014. március 27.
Videó
gasztronómia
Lekvárok, de nem palacsintába
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója tormás almalekvárt készít, mely húsokhoz, kolbászhoz, fasírthoz, sonkához, sült oldalashoz és lazachoz is nagyon jól passzol.
2014. március 13.
Mozaik
alma
Tormás almalekvár - kolbászhoz, sonkához
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója tormás almalekvárt főz, mely húsokhoz, kolbászhoz, fasírthoz, sonkához, sült oldalashoz és lazachoz is nagyon jól passzol.
2014. március 13.
Videó
hal
Káposztás harcsa
Dr. Simon Tamás dandártábornok a Közép-Tisza vidékének településeit járva összegyűjtötte a tájjelegű, hagyományos recepteket. Mautner Zsófia egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ételt, Nagyrévből származó káposztás harcsát választott a rendhagyó receptgyűjteményből. Nagyrév Tisza-parti község, értenek a halakhoz.
2014. március 06.
Videó
Chili a szembe
Káposztás lepény
Hogyan süt, vásárol, hogyan találja meg a szükséges fűszereket egy vak háziasszony? Dr. Ozvári-Lukács Réka megmutatja, hogyan készíti a gyerekei kedvenc ételét, a káposztás lepényt.
2014. február 06.
Videó
saláta
Kalóriaszegény ízbomba
Csak kalóriában szegény, de ízekben gazdag Mautner Zsófi csípős-édes tonhalsalátája. Az is kiderül, a rögbin kívül mire lehet használni a pomelót és, hogyan készíthetünk alapöntetet csípős, édes, savanyú és sós ízanyagokkal.
2014. január 16.
Videó
kenyér
Kenyér, adalékok nélkül
Vajda József, a Pékműhely tulajdonosa elmondja mi kell a jó kovászba és a jó kenyérbe, hogyan süssük és hogyan ismerjük fel a jó minőséget.
2014. január 09.
Videó
sajt
Ünnepi fondue
Mautner Zsófia szerint a fondue az egyik legjobb karácsonyi étel, mert senkinek nem kell a konyhában órákig egyedül sütni-főzni, kényelmes, együtt körül lehet ülni, a mártogatni való ízlés szerint variálható. Megmutatjuk, mi kell a klasszikus francia fondue elkészítéséhez, milyen ital illik hozzá, kit mikor kell megcsókolni, fogyasztása közben.
2013. december 19.
Videó
gasztronómia
Karácsony-illatú, francia kenyér
Mézes-fűszeres, nem túl édes kenyeret süt Mautner Zsófi. A karácsony-illatú (francia) pain d'épices isteni vajjal és narancsdzsemmel, de a legfinomabb sós pástétommal, különösen libamájjal.
2013. december 05.
Videó
gasztronómia
Romlott ételt nem kaphat a gyerek...
...minőség és minőség között viszont óriási a különbség, tudtuk meg az Országos Közétkeztetői Szakácsversenyen. A nevezőknek fejenként nettó 420 FT-ból tápláló, finom menüt kellett készíteni nagyüzemi körülmények között.
2013. november 28.
Videó
Chili a szembe
Feri, a főzelékes receptje édesburgonyára
Főzelékes Feri tormás-céklás édesburgonya-főzeléket készít egy Király utcai virágboltban. Feltétnek aprított pisztáciát és feta sajtot morzsol rá, ehető virággal díszíti. Köszönjük a helyszínt a Virágom Virágom üzletnek és Bodnár Eszternek.
2013. november 21.
Videó
Chili a szembe
Három fogás körtéből
Mautner Zsófia három fogásos ebédet készít körtéből. Az előétel gorgonzolakrémes palacsinta karamellizált körtével, a kacsamellet körtés-olajbogyós salsával tálalja, a desszert pedig egy egyszerű, körtés-mogyorókrémes sütemény.
2013. november 14.
Videó
orosz
Kvasz sörrel, kvasz vodkával, kvasz kvasszal
A Világevő blogon meghirdetett orosz vacsorán megnézzük, milyen a szovjet időkből fennmaradt erjesztett gabona ital, a kvasz és a tárkony alapú tarhun, autentikus ételekkel ismerkedünk, mint a szeljodka, a borcs leves, a pelmenyi és végül a tejfölös sütivel, Tatjana kedvencével.
2013. november 07.
Videó
Chili a szembe
Gyros bőrrel és bőr nélkül
Mitől jó a gyros? Három gyros-os nál jártunk, kóstoltuk görög pitával, zsebes pitával és tortillával, krumplival és humusszal, bőrrel és bőr nélkül.
2013. október 24.
Videó
Chili a szembe
Illatvacsora - Kibírod a hét fogást?
A Design Hét keretén belül hétfogásos illatvacsorára voltunk hivatalosak a Béterv nevű belvárosi lakásétterembe. A tulajdonos a lime köré csoportosította az ételeket és főzés közben azt is elárulta, étkezés közben mennyire fontos a szaglás.
2013. október 10.
Videó
Chili a szembe
Fűszeres húsgombóc currys paradicsommártásban
Mautner Zsófia egy indiai ihletésű étel gyorsan összeállítható alapreceptjét mutatja meg. A fűszeres húsgombócokat felkockázott csirkemellel is helyettesíthetjük, de elkészíthetjük csak zöldségekkel a vega változatot is.
2013. október 03.
Videó
Chili a szembe
Három reformkonyhában kóstolunk
A Chili a szembe! stábja ma három különböző irányzatot képviselő, viszonylag új helyet mutat be, egy gluténmentest, egy nyers kosztot árusítót és egy paleo üzletet, mindhármat kifejezetten kulináris szemszögből.
2013. szeptember 26.
Videó
Chili a szembe
Csípős-édes-fűszeres körtechutney
Sokáig eltartható körtechutneyt készített Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója. A "se nem lekvár, se nem savanyúság, se nem mártás" szószba rakott fahéjat, szegfűborsot, szegfűszeget, chilit, almaecetet és egy maréknyi mazsolát is.
2013. szeptember 05.
Videó
Chili a szembe
Pikáns cukkini-savanyúság
A cukkini nem csak rántva jó! Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsünk belőle olyan savanyúságot, amivel feldobhatjuk a krumplis tésztát.
2013. augusztus 29.
Videó
paprika
Paprikalekvár - az illatánál csak az íze jobb
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsünk paprikalekvárt úgy, hogy tartósítószer és adalékanyagok nélkül is évekig elálljon, és a konyhát se kelljen újra festeni. A paprikalekvárt sajtokhoz, pástétomokhoz, grill ételekhez, szendvicsekhez fogyasztjuk.
2013. augusztus 01.
Videó
4
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól