galéria megtekintése

Külön fiókokban vehetjük fel az uniós hiteleket

2 komment

NOL

Lezárult a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) közbeszerzési eljárása a Széchenyi2020 európai uniós fejlesztési programban elérhető, visszatérítendő támogatások új értékesítési hálózatának kialakítására, az első huszonhat MFB Pont a fővárosban és a megyei jogú városokban május második felétől áll a vállalkozások rendelkezésére az első hiteltermékkel, nullaszázalékos ügyfélkamat mellett.

Az első huszonhat MFB Pont legkésőbb május 20-ától fogadja az uniós források iránt érdeklődő kis- és középvállalkozásokat, a konzorcium tagjai, a Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. készen állnak az ügyfelek kiszolgálására. A részt vevő hitelintézetek kiterjedt fiókhálózata, erős vidéki jelenléte és évtizedes finanszírozási gyakorlata biztosítja a források ellenőrzött elosztását és földrajzilag arányos elérését, az új rendszerben azok a vállalkozások is olcsó finanszírozáshoz juthatnak, amelyek korábban kimaradtak az uniós források felhasználásából.

Az első 26 MFB Pont húsz takarékszövetkezet, az FHB Bank Zrt, valamint a Budapest Bank Zrt. fővárosi és vidéki – megyei jogú városokban lévő – fiókjaiban nyílik meg. Az év végéig összesen 442 MFB Pont jön létre: 3 Budapesten, 23 a megyei jogú városokban, 159 a 10.000 főnél nagyobb településeken, valamint további 257 pont a 10.000 főnél kisebb lélekszámú településeken nyílik meg – olvasható a Takarékbank lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Az MFB Pontok országos lefedettségének kialakítását, így az uniós források földrajzilag arányos elérhetőségét a konzorciumi partnerek kiterjedt fiókhálózata biztosítja: a részt vevő hitelintézetek országszerte több mint 1600 fiókot működtetnek, erős vidéki jelenlétüknek köszönhetően a társas vállalkozások és egyéni vállalkozók mellett ki tudják szolgálni az őstermelői/családi gazdálkodói ügyfélkör igényeit is, az új rendszerben az uniós források azokhoz a vállalkozásokhoz is eljuthatnak, amelyek korábban kimaradtak a források felhasználásából.

 

A visszatérítendő uniós források szabályozott, ellenőrzött felhasználását – többek közt annak biztosítását, hogy az olcsó forrásokhoz csak az arra valóban jogosultak juthassanak hozzá – a nyertes konzorciumi partnerek évtizedes finanszírozási-ügyfélkezelési gyakorlata szavatolja. A konzorcium tagjai jelenleg is meghatározó szerepet játszanak a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozásában, összesen közel negyedmillió vállalkozói ügyfelet szolgálnak ki teljes körű banki és pénzügyi szolgáltatással. Mindemellett sokéves gyakorlattal rendelkeznek az uniós, illetve egyéb állami forrásokhoz kapcsolódó finanszírozási termékek – támogatásmegelőlegező hitelek, önerő-finanszírozás – értékesítésében, továbbá pályázati tanácsadással is kiszolgálják a kkv-szegmens szereplőit.

A konzorcium tagjainak várakozásai szerint az új elosztási rendszer, illetve az MFB Pontok kialakítása jelentősen segítheti a kis- és középvállalkozások forráshoz jutását és az uniós források hatékony kihasználását, hozzájárulva ezzel a beruházások élénküléséhez, valamint a kkv-szektor versenyképességének növeléséhez.

Itt nyílnak az első MFB-pontok
3A Takarékszövetkezet
 Szolnok

Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet

Nagykanizsa
Eger és Környéke Takarékszövetkezet
Eger
Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezet
Békéscsaba
Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet
 Miskolc
FÓKUSZ Takarékszövetkezet
 Kecskemét
Hajdú Takarék Takarékszövetkezet
Debrecen
Hungária Takarék
Szekszárd
MECSEK TAKARÉK Szövetkezet
Kaposvár
Pannon Takarék Bank Zrt.
Győr
Pannon Takarék Bank Zrt.
Tatabánya
PILLÉR Takarékszövetkezet
Hódmezővásárhely
PILLÉR Takarékszövetkezet
Szeged
RAJKA ÉS VIDÉKE Takarékszövetkezet
Sopron
Sajóvölgye Takarékszövetkezet
Salgótarján
SAVARIA Takarékszövetkezet
Szombathely
SZABOLCS Takarékszövetkezet
Nyíregyháza
Szigetvári Takarékszövetkezet
Pécs
Zalavölgye Takarékszövetkezet
Zalaegerszeg
B3 TAKARÉK Szövetkezet
Budapest
 B3 TAKARÉK SzövetkezetÉrd
B3 TAKARÉK Szövetkezet
Székesfehérvár
B3 TAKARÉK Szövetkezet
Veszprém
Budapest Bank Zrt.
Budapest
Budapest Bank Zrt.
Dunaújváros
FHB Zrt.
Budapest

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.