galéria megtekintése

Több csúcs is megdőlt a magyar–osztrák meccsel

0 komment


Ábrahám Ambrus

A foci Eb-őrület a fogadókra is átragadt, a magyar–izlandi meccsre közel 980 ezer tét futott be. Sokan vannak, akik 100 ezer forintot tesznek kockára.

Akadt itthon egy szurkoló, aki a magyar labdarúgó-válogatott osztrákokkal szembeni győzelme után nem csak a válogatott győzelmét ünnepelte múlt szerdán. Nyugat-Magyarországon ugyanis feladtak egy olyan TippMix-szelvényt, amely „hozta” az eredményeket, s 600 forintra közel egymillió forintot (963 600) fizetett tulajdonosának.

Ehhez nem kis bravúr kellett – tájékoztatta lapunkat a Szerencsejáték (Szrt) Zrt. A játékos 3×200 forintot kockáztatva az Ausztria–Magyarország meccs félidei állását (0-0) és végeredményét (0-2), továbbá a Copa America Chile–Panama mérkőzésének végeredményét (4-2) is eltalálta – egyes kötésben és egymással összekötve kettes kötésben is. A játékos ezzel az idei labdarúgó Európa-bajnoksághoz köthető eddigi legnagyobb fogadási nyereményét érte el a Szerencsejáték Zrt.-nél. A magyar csapat oddsa egyébként hetvennyolcszoros volt, míg a dél-amerikai találkozó hatvanszoros pénzt ért.

A vállalat tájékoztatása szerint egyébként bőven akadnak olyanok, akik más módon kísértik a nagy nyereményeket. Az Szrt Zrt. szerint az egységnyi fogadásoknál meghúzott felső határt, azaz a 100 ezer forintos tétet már többen is megtették, hogy nyert-e valaki, arról nem szóltak.

 

Az Ausztria–Magyarország csata egyébként nem csak az említett szelvény miatt emelkedik ki eddig a fogadások közül. A legtöbb összességé­ben kifizetett nyeremény is ezen a találkozón jött össze. A mérkőzés kapcsán – a kiegészítő fogadások adatait­ is figyelembe véve – 448 millió forint nyereményt tehettek zsebre a szerencsevadászok. Utóbbi találkozóra érkezett fogadások száma (910 465) azonban „csak” arra volt elég, hogy néhány napig vezesse az állami szerencsejáték-szervező örökranglistáját. A válogatott jó szereplése, így az Eb iránti egyre fokozódó érdeklődés nyomán ugyanis a magyar–izlandi találkozóra már 977 379 fogadás futott be, ami egyelőre abszolút rekord a cégnél. (Összehasonlításként: a magyar válogatott mérkőzéseit kísérő legtöbb fogadás rekordját a múlt őszi Norvégia–Magyarország Eb-pótselejtező tartotta, akkor összességében 539 640 fogadást adtak fel.)

Fotó: Hegedüs Gábor / Nemzeti Sport

A csúcs egyébként további csúcsot is magával hozott. A magyarok sikeresen megvívott meccseinek köszönhetően ugyanis június 18. lett az idei év legforgalmasabb napja a cégnél. A forgalom múlt szombaton 35 százalékkal volt magasabb az Eb kezdete előtti csúcsnál. A TippMixen tapasztalható játékkedv az Eb első teljes hetén 123 százalékkal volt magasabb a kontinenstorna kezdetét megelőző héthez viszonyítva.

A korábbi tornákkal összevetve is drasztikus a növekedés, hiszen a franciaországi Eb első teljes hetének forgalma a 2014-es világbajnokság legforgalmasabb heténél 59 százalékkal, a 2012-es Eb hasonló adatánál pedig 152 százalékkal több.

Arra a felvetésünkre, hogy milyen extrém – például hatalmas gólkülönbségekről szóló – fogadások születtek a torna kapcsán, a vállalat annyit közölt: akadt olyan szerencsejátékos a TippMixprón, aki élőben fogadva eltalálta, hogy Vaszilij Berezuckij gólt szerez az Anglia–Oroszország meccsen, ezzel pedig 1000 forintos tétre 88 ezer forintot tett zsebre. Ezzel együtt azért akad még egy-két különlegesség, igaz, az Eb előttről. A hosszú távú fogadásokat tekintve vannak, akik optimistán állnak a magyarokhoz. A TippMixprón Magyarország Eb-győzelmére június 6-ig 295 játékos összesen 343 fogadásból 177 432 forintot tett fel.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.