galéria megtekintése

Teljes káosz uralkodik az MTVA-ban, a két érintett belebukott a lehallgatási botrányba

5 komment


Bednárik Imre

A lehallgatási botrány két érintettje felmentését  kérte, a cég szerdán helyreigazította önmagát, hogy mégsem 125, hanem 145 dolgozót rúgnak ki. 


A lehallgatási botránnyal összefüggésben a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szerdán közleményben jelentette be, hogy „az ügy tisztázásáig a mai napon munkavégzés alóli felmentését kérte Vas Imre üzemeltetési igazgató, valamint Enyedi Csaba adminisztrációs igazgató. Vaszily Miklós mb. vezérigazgató a munkavégzés alóli felmentési kérelmüket elfogadta".

Ezzel a közleménnyel teljesen egyértelművé vált, amit hónapok óta nyílt titokként beszélnek az MTVA Kunigunda útjai székházában, hogy Vas Imre és Enyedi Csaba közreműködésével helyezhettek el lehallgatókészüléket Vaszily Miklós vezérigazgató tárgyalójában. A rendőrség tiltott adatszerzés gyanúja miatt nyomoz az MTVA-nál. Két személyt már meg is gyanúsítottak, forrásaink szerint Vast és Enyedit.

Az eset állítólag véletlenül derült ki, miután az épület harmadik szintjén lévő vezérigazgatói tárgyaló egy márciusi záporeső miatt beázott, s amikor a munkások leszedték mennyezeten lévő kábelcsatorna fedelét, kiesett onnan egy mikrofon. Kihívták a rendőröket, akik a tárgyaló mellett lévő irodában, Enyedi Csaba szobájában találták meg a rögzítőkészüléket, valamint egy másik poloskát is, amely az ott elhangzottakat rögzítette.

 

A 444.hu korábbi információja szerint Enyedi állítólag azt monda a rendőröknek, hogy nem volt tudomása a készülékekről. A rendőrök felfedeztek egy harmadik, hang- és képfelvétel készítésére alkalmas készüléket is Vas Imre irodájának egyik zárt szekrényé­ben. Vas volt a felelős az épület technikai felszereltségéért, így ha bármilyen műszaki berendezést telepíteni kellett, az Vas felelősségi köréhez tartozott. Vaszily másfél hete már átvette az üzemeltetési igazgató alá tartozó biztonsági osztály ellenőrzését. Akkor az MTVA még tagadta, hogy ez az intézkedés összefüggésben lenne a lehallgatási botránnyal.

Közben az MTVA sajtóosztálya a cégnél dolgozó üzemi tanácsokat és a szakszervezeteket alaptalanul azzal vádolja meg, hogy miattuk „ellenőrizetlenül szivárog az információ kifelé" a napokban bejelentett csoportos létszámleépítés részleteiről.

Az MTVA azt állítja, hogy „az Üzemi Tanács és a Szakszervezetek bizonyos tagjai szándékosan ártanak annak a szervezetnek, ahonnan a fizetésüket kapják". Ez egy tudatos csúsztatás az MTVA kommunikáció részéről, mert valójában ők közöltek ellentmondó számokat arról, hogy hány embert rúgnak ki. Lapunk elsőként írta meg, hogy Vaszily Miklós 145 fős leépítést jelentett be az üzemi tanácsoknak írt levelében. Másnap cikkünkre reagálva az MTVA sajtóosztálya küldött egy közleményt, amelyben azt írták: „125 fős leépítésre kerül sor, de ez a legkevésbé a gyártási területeket érinti, sokkal inkább az adminisztratív területet (back office), a rádiós területet, és az MTI-t".

Szerdán az MTVA újabb közleményt küldött lapunknak a következő címmel: „Tisztába tesszük a számokat." Ebben most azt írják, hogy „hamarosan 145 fős leépítésre kerül sor, mégpedig az alábbi területeken és megoszlásban: 8 fő betanított munkás, 1 fő segédmunkás, 14 vezető, 105 fő ügyintéző, 17 fő ügyviteli alkalmazott, azaz összesen: 145 fő. Tehát nem az üzemi tanácsok és a szakszervezetek, hanem az MTVA sajtóosztálya közölt két egymást követő nap különböző számokat az elbocsátás nagyságrendjéről.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.