galéria megtekintése

"Égni fog az ibizai nap barnította pofájuk" – a kollaboráns baloldaliaknak is üzentek Szigetváriék

29 komment


Kálmán T. Attila

Az Együtt elnöke és Juhász Péter alelnök kemény szavakkal ostorozta a kormányt, de szerintük ellenzékben is vannak olyan politikusok, akik összejátszanak Orbánnal.

Szigetvári Viktor
Teknős Miklós / Népszabadság

"Az Együtt megveszekedetten ragaszkodik ahhoz, hogy lehet győzni 2018-ban" – mondta Szigetvári Viktor pártelnök az Együtt éves küldöttgyűlése előtt tartott beszédében. A 3 százalék környékére mért párt vezetője józanul hozzátette, ezt a munkát egyedül nem tudják elvégezni, de a magukét hozzá fogják rakni.

A küldöttgyűlésen ennek a munkának a részleteiről, a jelöltállítási stratégiáról és a választási felkészülésről fognak vitázni Szigetváriék. Az elnökség akarata szerint ezek sarokpontjai, hogy a jelöltek versenyben, akár előválasztás során választódjanak ki és hogy legyen az Együttnek külön listája, gyűjthessenek maguknak szavazatokat.

 

Szigetvári beszédében főleg a Fideszt ütötte, de balra is osztott pofonokat. Nevek és pártok említése nélkül, de félreérthetetlenül az MSZP-re és a DK-ra utalva azt mondta, több politikus kollaborál a kormánypártokkal és simul bele a rendszerbe. "A törésvonalak a pártokon belül húzódnak, nem a párttagkönyv szín dönti el, ki az, aki hazudik a választóknak és ki az, aki őszintén küzd a győzelemért." Hozzáfűzte, az Orbánt leváltani akarókkal – legyenek azok civilek vagy pártpolitikusok – hajlandóak együttműködni.

"Jövő vasárnap Orbán Viktor kudarcot fog vallani" – tért át Szigetvári a közelgő népszavazásra. Ezzel kapcsolatban világosan elmondta, hogy a PM-mel és a Bokros Lajos vezette MoMával közösen bojkottra szólítanak fel mindenkit, mert így lehet elutasítani a kormány hazug, gyűlöletkeltő politikáját.

A pártelnök elmesélt egy szerinte jellegzetes történetet is arról, "hogyan mérgezte meg Orbán Magyarországot." Egy budai általános iskola szülői értekezletén egy apuka felvetette, hogy az osztályba újonnan bekerült félarab kislány "rontja a gyerekek biztonságát."

"A kislány anyukája magyar, apukája 20 éve itt élő, itt diplomázott, hitét nem gyakorló arab származású mérnök. És ezzel a tornazsákos kislánnyal foglalkoznak az emberek, ahelyett, hogy arról beszélnének, miért Orbán a leggazdagabb magyar és hogyan lopja el Mészáros 'stróman' Lőrinc a pénzünket"

– mondta Szigetvári, aki szerint ez a gyűlöletkampányból származó mentalitás évtizedekig velünk fog maradni.

"Előítéletek helyett világos szabályok. Plakátok helyett menedék. Nacionalizmus helyett együttműködés. Szélsőség helyett józan középút" – vázolta Szigetvári címszavakban, mit akar az Együtt. Majd azzal zárta beszédét, hogyha nyernének 2018-ban, akkor visszaállamosítanák az ellopott közvagyont, büntetőadókkal sújtanák a Fidesz által megsegített korrupt vállalkozókat és igazságtételt szolgáltatnának „a trafikosnak, a megalázott nyugdíjasnak és a pénzétől megfosztott rendőrnek, tűzoltónak és mindenki másnak."

Szigetvári és Juhász Péter
Teknős Miklós / Népszabadság

Szigetvári mellett Juhász Péter alelnök is mondott bevezetőt, gyújtóbb stílusban, mint a pártelnök. A legnagyobb tapsot ezért a kijelentéséért kapta:

"Ma Habony, Rogán és hasonló figurák érzik nagyon jól magunkat a pénzünkből. De el fog jönni az a pont, hogy égni fog az ibizai nap barnította pofájuk!"

Juhász végig lendületesen szidta a kormányt: kapott a "bandavezér, maffiaállamot vezető" miniszterelnök és "a Magyar Nemzeti Bankot saját házipénztárának tartó" Matolcsy György jegybankelnök is, aki "már a szeretőjét is a családi kasszából finanszírozza."

Juhász szerint Orbánt el kell takarítani, hogy Magyarország jó pályára állhasson, és szerinte ezt sokan így gondolják, csak még nem találtak maguknak pártot. "Mi vagyunk azok, akik végiggürizzük a 8 órát és befizetjük az adónkat azért, hogy az oktatás és az egészségügy rendben legyen, ne kelljen vinni a vécépapírt és a gyógyszereket"  – írta körül a potenciális Együtt-választót az alelnök. "Orbán ezek helyett azon dolgozik, hogy a mi adónkat a sajátjainak játssza ki"  – fűzte hozzá.

Orbán leváltásához azonban "a 2014-es elvtelen összefogásba nem megyünk bele újra", mondta a közös listáról egyébként a nevét kihúzató Juhász. "Ma már ki kell mondanunk, hogy az ellenzékben is vannak emberek, akik Orbán kottájából játszanak. Ezekkel az emberekkel semmilyen közösséget nem vállalunk" – üzente meg ő is Szigetvárihoz hasonlóan.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.