galéria megtekintése

Az ügyészségnek nem sürgős tudni, miért figyelték meg Volnert

4 komment


Fekete Gy. Attila

 „A Volner János képviselőt érintő cselekmény nem mutat összefüggést az ő közjogi tisztségével" – ezzel passzolta le a megfigyelési ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség.

Nem érzi magát illetékesnek, ezért nem nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség Tényi István feljelentése nyomán Volner János jobbikos képviselő állítólagos titkos megfigyelése miatt. A nemzet legaktívabb feljelentője személyes adattal visszaélés gyanúját fogalmazta meg feljelentésében.

A törvény értelmében kizárólag az ügyészség nyomoz a képviselők, bírók, ügyészek, és minden más, mentelmi joggal rendelkező közjogi tisztséget betöltő személy sérelmére a közjogi tisztségével összefüggésben elkövetett bűncselekményekben. Ez esetben azonban a Központi Nyomozó Főügyészség vitatja, hogy Volner hivatali működésével lett volna összefüggésben a megfigyelése.

Maga Volner szintén feljelentést tett, amiért ismeretlenek napokon át követték, majd amikor autójával, amelyben hölgyismerősével utazott együtt, Pécel határában behajtottak egy bokros-susnyás területre, több fotót is készített róluk a kormányközeli Ripost című bulvárlap olvasóriporterének mondott ismeretlen személy. Volner szerint hölgyismerősének pisilnie kellett, ezért álltak félre az ­autóval, majd még elszívott a hölgy egy szál cigarettát is.

 

A Jobbik szeptemberben hivatalba lévő új frakcióvezetője szerint egyértelmű, hogy lejárató kampányt szerveztek ellene. Túl sokat kérdezte a miniszterelnököt Habony Árpádról, az ő viselt dolgairól, befolyásáról – Volner szerint ezért szállt rá a kormány lakájmédiája. A képviselő abban biztos volt, hogy nem a titkos­szolgálat figyelte napokon keresztül, azok profik, ez pedig amatőr munka volt. De akkor kik figyelték? Kérdésével az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult, de ott – mint lapunk belügyi forrásokból megtudta – nem kívántak mélyrehatóan foglalkozni „egy paranoiás honatya" dolgaival. Ezért is tett végül Volner feljelentést.

Volner János, ezúttal mint politikus
Volner János, ezúttal mint politikus
Kallus György

Úgy tűnik a hatóságoknak nem sürgős tisztázni, hogy mi történt. A Központi Nyomozó Főügyészség a területileg illetékes Gödöllői Járási Ügyészségre passzolta az ügyet. Nagy Andrea szóvivő szerint, ha ott elrendelik a nyomozást és az derülne ki, hogy a képviselő sérelmére elkövetett feltételezett bűncselekmény mégiscsak összefügg közjogi megbízatásával, akkor visszaveszik az ügyet.

Erre, mármint, hogy képviselőként figyelték meg, egyelőre semmi nem utal a főügyészség szerint. Igaz, arra a kérdésünkre nem válaszoltak, hogy mire alapozzák ezt az állításukat. Végül is, amíg nem tudni, hogy ki és mért figyelte meg Volnert, senki sem tudhatja biztosan, hogy az illető magánemberként vagy képviselőként figyelte-e meg. És az sem zárható ki, hogy a megfigyelő a magánember Volnerről szerzett adatokat a politikus Volner lejáratására akarta felhasználni. Erre a szóvivő csak annyit mondott: a főügyészség az ilyen és hasonló ügyekben kialakult gyakorlatnak megfelelően járt el most is.

Még június 28-án jelent meg a Ripost oldalán a Nőtt vitt a bozótba, a bokrok közé a Jobbik családos frakcióvezetője című írása. A lap igyekezett úgy beállítani a történteket, mint ha a cikk egy néhány nappal korábbi felhívásukra érkezett volna. Csakhogy internetes újságok kiderítették, a képeket és a szöveget már a felhívás megjelenése előtt feltöltötték a lap szerverére, és már élesítésre vártak. Az írás megjelenése után pedig kormányoldali össztűz zúdult Volner Jánosra.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.