galéria megtekintése

Se ülni, se állni nem tud – erre hivatkozik a csalással vádolt expolitikus

3 komment


Ungár Tamás

Immár másodjára nem jelent meg a büntetőperének tárgyalásán Fodor Ibolya, Pécs kormánypárti támogatással megválasztott önkormányzati képviselője. Az asszonyt az ügyészség költségvetési csalással vádolja.

A Fodor Ibolya által irányított gazdasági társaság 2010 és 2012 között takarítást végzett. A vádirat szerint a kft.-nek 10 millió forint bevétele volt, de a cég 2010-ben és 2011-ben a NAV-nak valótlan nyilatkozatot tett, így 3,1 millió forint adóhiányt okozott. Emellett a képviselő a kft. pénzügyi helyzetének áttekintését meghiúsította.

A Pécsi Járásbíróságon kitűzött per első napján Fodor betegségre hivatkozva nem jelent meg. Ugyanez történt szerdán: most azzal mentette ki magát, hogy fáj a dereka, se ülni, se állni nem tud. A bíróság elhalasztotta a tárgyalást, és elrendelte, hogy orvosszakértő vizsgálja meg a vádlott panaszának valódiságát.

Fodor Ibolya ellen már tüntetést is szerveztek Pécsen – a tőle kölcsönzött idézetek felhasználásával
Laufer László

 

Fodor az elmúlt másfél évben gyakran adott témát a sajtónak. A Fidesz–KDNP támogatásával megválasztott képviselő 2014 őszén lehazaárulózta a kormányellenes tüntetőket. Mindeközben kiderült, hogy Fodort 2003-ban sikkasztásért elítélték. A nő akkori férje vállalkozásának könyvelését „kozmetikázta”, ez által a cég 12,5 millió forintos kárt okozott. Fodor felfüggesztett, férje letöltendő börtönbüntetést kapott. Utóbb a képviselő megpróbálta letagadni a terhére rótt bűncselekményt. Sikertelenül. Ennek hatására Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere felszólította Fodort, hogy mondjon le mandátumáról, ám ő erre nem volt hajlandó. Ezt követően indult el az adóvizsgálat, aminek végén megvádolták a képviselőt.

Fodor korábban azt nyilatkozta, ártatlan az ellene emelt vádban, ezért érthetetlen, hogy miért nem igyekszik minél gyorsabban tisztázni magát. Ha az orvosszakértő úgy látja, hogy Fodor nem beteg, akkor a következő tárgyalásra elővezetik a képviselőt. Fodor Ibolya ellen már tüntetést is szerveztek Pécsen – a tőle kölcsönzött idézetek felhasználásával.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.