galéria megtekintése

Rászálltak a lázadó tanárra, kiemelt ügy a rendőrségen Pukli esete

73 komment

F. Gy. A.

Bár a rendőrség tegnap még nem volt hajlandó egyenes választ adni kérdésünkre, azóta bizonyosságot szereztünk: nyomoz a rendőrség Pukli István ellen. Nem is akármilyen szinten!

Bár a feljelentő, Tényi István a XIV. kerületi kapitányságon tette meg a bejelentését ellene, „a nyomozást annak további lefolytatása érdekében” a BRFK Bűnügyi Szervek Kiemelt Ügyek Főosztálya Bűnügyi Támogató Osztálya saját hatáskörébe vonta.

Pukli István szerint a nyomozás is csak a karaktergyilkosság része
Pukli István szerint a nyomozás is csak a karaktergyilkosság része
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Puklit Tényi István jelentette fel, mint megírtuk, „közfeladati helyzettel visszaélés” bűntett gyanújával. A rendőrség pedig a jelek szerint megalapozottnak találta a feljelentését, amely szerint a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának a tevékenysége miatt kényszerült felmondani az iskola egyik tanára. Amikor ugyanis Pukli a kormány oktatáspolitikája miatt polgári engedetlenséget hirdetett, nem kérte ki a tantestület véleményét.

 

A Pukli miatt felmondó tanár „veszélyesnek tartotta a megfogalmazásokat, és úgy vélte, a média nagyfokú jelenléte az intézményben ellehetetleníti oktatást. És hogy ez ellen az intézmény vezetője semmit nem tesz. Sőt, a helyzetet tulajdonképpen ő maga idézte elő”.

„Az intézmény vezetője később maga is utalt rá, hogy a tiltakozó pedagógusnak távoznia kell az intézményből” – írta a rendőrségnek Tényi, aki az iskola elé szervezett tüntetést is jogellenesnek tartja, többek között mert a sztrájktörvény szerint munkabeszüntetés előtt egyeztetni kell a munkaadóval; polgári engedetlenségről pedig csak akkor lehet beszélni, ha minden, törvény által megszabott lehetőséget kimerítettek.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.