galéria megtekintése

Portik nagyon fújhat Rogánra, Juhászt elítélt zsarolóval akarják kinyírni

39 komment


Kálmán T. Attila

Az Együt alelnöke szerint röhejes és alaptalan az ellene folyó lejárató kampány, amit a kormánypárti média egy elítélt zsarolóra alapoz.

Portik Tamás támogatja pénzzel a „leghangosabb ellenzéki politikust" – írta még csütörtökön a Fidesz-közeli Pesti Srácok. Ezután már névvel futott végig az egész kormánypárti sajtón a Magyar Idők címlapjától az Origón keresztül a TV2-ig, hogy Juhász Péter Együtt-alelnökről van szó.

A TV2 – amely jeleskedik a karaktergyilkossági kísérletekben és a lejárató riportokban, amióta Andy Vajna érdekeltségébe került – odáig ment, hogy megszólaltattak egy Menyhárt Attila nevű elítélt zsarolót, aki azt mondta: Portik azzal hencegett a börtönben, hogy dróton rángatja Juhászt. Menyhárt azt is állítja, Portik „kommunikációs tanácsokat adott" Juhásznak, és pontosan ugyan nem tudja, de biztosan havi több millió forintba kerül a maffiózónak Juhász „zsebben tartása."

Az Orbán Viktor vagyonosodását és Rogán Antal ingatlan-eladási ügyeit­ régóta kutató, firtató Együtt-alelnökbe nem először szállt bele keményen a kormánypárti sajtó. Legutóbb szintén a TV2 gyártott szakmai mércével mérve kétes értékű riportot arról, hogy bérelhet Juhász lakást egy elegáns budai környéken.

 

A mostani vád ennél jóval súlyosabb: komoly következménye lenne annak, ha igaz volna a Prisztás-gyilkosság miatt 15 év fegyházra ítélt Portik és Juhász kapcsolata.

Juhász azonban először videóban, majd a Népszabadságnak is tagadta a vádakat. „Rém tiszta a lelkiismeretem!" – mondta nevetve Juhász, azt elismerve, hogy pár percet valóban beszélt Portik „titkárnőjével", aki felajánlotta Juhásznak, hogy ad neki egy képet, amelyen Portik és Rogán együtt látható. F. Erika azt is mondta, érdeklik a Portikról szóló hírek, ezért Juhász felajánlotta, hogy sajtófigyelő aktivistájuk összegyűjti ezeket, majd később ezt oda is adták neki. „Ezt csak azért bánom most, mert látom mit épített belőle a Fidesz" – kommentált Juhász, aki szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy segített Portikéknak.

Akcióban az Orbán Viktor vagyonosodását és Rogán Antal ügyeit folyamatosan firtató Juhász Péter
Akcióban az Orbán Viktor vagyonosodását és Rogán Antal ügyeit folyamatosan firtató Juhász Péter
Földi Imre / Népszabadság

Arra kérdésre, hogy kértek-e Portikék valamit a fent említett fotóért cserébe, Juhász azt mondta, semmit, ő pedig nyilván ráugrott, mivel éppen amiatt pereskedett, hogy kimondhassa: „Rogán Antal bűnöző!"

Juhász szerint valamiért nagyon fújhat Portik Rogánra, szerinte ezért kapta tőlük a fotót. Mint emlékezetes, a kabinetminisztert júniusban szembesítették volna Portikkal, azonban Rogán nem jelent meg, így nem hallhatta élőben, hogy a maffiózó azt állította, 10 milliót vitt az akkor még V. kerületi fideszes polgármesternek. A Fidesz erre úgy reagált, nem lehet hinni egy elítélt bűnözőnek. A kormány lakájmédiájában most mégis egy elítélt nyilatkozatára alapoznak mindent.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.