galéria megtekintése

Polt férfiként álljon a napfényre! - ezt akarja az MSZP

20 komment


Lencsés Károly

Papírt akarnak a szocialisták arról, hogy mi az ügyészség álláspontja a kopaszbalhéval kapcsolatban. Ezért a rendőrség nyomozást megszüntető határozata ellen panaszt nyújtottak be, és várják, hogy Polt Péter férfiként álljon ki a napfényre.

A hatalom hadat üzent a magyar demokráciának, a szocialisták pedig felveszik a kesztyűt, és ellenbeadvánnyal fordulnak az ügyészséghez a Nemzeti Választási Irodánál történtek ügyében folytatott rendőrségi nyomozás megszüntetése miatt – jelentette be Nyakó István MSZP- politikus hétfői sajtótájékoztatóján. Kérdésünkre hangsúlyozta: nem vár csodát, de papírt akarnak arról, hogy mi az ügyészség álláspontja a történtekkel kapcsolatban.

Emlékezetes: február 23-án kopasz, kigyúrt fiatalok akadályozták Nyakót abban, hogy a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezését elsőként érkeztesse az iroda portáján elhelyezett időbélyegzőnél. Az akadályozás tényét későbbi végzésében a Kúria sem vitatta.

A politikus kijelentette: a Btk. egyértelműen meghatározza, hogy amennyiben valakit a népszavazásban, a népszavazási kezdeményezésben akadályoznak, illetve erőszakkal befolyásolni igyekeznek, egyértelműen bűncselekmény történik. Szerinte ezt mindenki látta, beleértve a legfőbb bírói fórumot is. Ezért úgy véli,

 
a nyomozóhatóság és a vádhatóság átvette az igazságszolgáltatás szerepét.

A beadványtól Nyakó legalább azt reméli, hogy Polt Péter legfőbb ügyész nem bújik a rendőrség háta mögé, hanem férfiként kiáll a napfényre, s egyértelművé teszi, miként vélekedik az ügyről. Szerinte Poltnak ki kell mondania, hajlandó-e megvédeni a jogukat gyakorló magyar állampolgárokat, avagy kizárólag pártszolgálatot lát el.

A politikus egyébként úgy gondolja, a rendőrség a nyomozás során a vádhatóság kottájából játszott. A kihallgatásakor látta ugyanis, hogy a nyomozó egy ügyészségi fejléces papírról olvasta fel a nem túl bonyolult kérdéseket, például ilyeneket: fenyegetve érezte-e magát, s mikor és mennyire félt.

Nyakó azonban hiába válaszolta, hogy a fenyegetés egyértelmű volt, és akadtak olyan pillanatok is, amikor kifejezetten félt. Szerinte ez az ügyészséget különösebben nem érdekelhette, mert akkor az eljárás más véget ér. Ezért sem vár különösebb fordulatot, de

Poltot színvallásra akarja kényszeríteni.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: súlyos és nehéz időszakot élünk ma Magyarországon, amikor a demokráciát lábbal tiporják, hiszen kitüntetést kaphat augusztus 20-án az, aki a Fidesz nevében uszít, s elkerülheti a büntetést, aki bűnt követ el.

Ez persze nem mindenkire igaz – árnyalja a képet Nyakó –, hiszen statáriális gyorsasággal bíróság elő állították garázdaság vádjával Gulyás Balázs civil aktivistát, aki leszerelte a cégtáblákat a választási irodánál. Emlékeztetett rá, hogy ugyanígy villámgyors ítélet született Rogán Antal joghurtos támadói esetében is.

Ezzel szemben az irodánál történtek óta pontosan fél év telt el, és mindössze egy nyomozást megszüntető határozatra futotta – hangsúlyozta. Nyakó szerint ez persze nem véletlen, mert a Fidesz így akarta, hiszen a szálak fideszes körökhöz, például Kubatov Gáborhoz, a párt alelnökéhez vezethetnek.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.