galéria megtekintése

Orbán: szimpla hazugság

24 komment

NOL

Hatalmasat merített Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök a bevándorlás problémájától a terrorveszélyen át szólt arról is, hogy hová kell vinni Európából a menekülteket. De nyilatkozatában kitért a megszólalni sem merő európai vezetőkre, Soros György nemzetállamok elleni ténykedésére, és kiderült az is: aki földmutyiról beszél, hazudik. A bölcsességek sorát itt olvashatja.

A magyar miniszterelnök péntek reggeli rádióbeszélgetésében szokás szerint érintette a hét legaktuálisabb kérdéseit. Orbán Viktor a menekülthelyzetről szólva elmondta: továbbra is zajlik egy vita az unióban, amit nem pontosan értünk,

mivel egy másik időzónában élünk.

De jelezte, hogy miközben a kormány Brüsszel segítségére nem számíthatott, a határok lezárásával megoldott egy problémát.

 

Megfogalmazása szerint ma Magyarország a stabilitás szigete az EU-ban, de vannak közös veszélyek. Ezek sorában említette a bevándorlók számának növekedése miatt erősödő terrorfenyegetettséget, a közbiztonság romlását. Úgy vélekedett: az európai népek kezdenek felébredni, mivel veszélyben látják a saját identitásukat. Egyúttal jelezte azt is, szerinte nem lehet visszatoloncolni Magyarországra a hazánkban regisztráltakat. A menekültek Görögország területén léptek be először az unió területére, így oda kell visszaküldeni őket.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Illyés Tibor / MTI

Kritizálta a bevándorlók fogadásának rendezésére kidolgozott uniós kvótarendszert, amely a beérkezők szétosztását állandó mechanizmussá alakítaná. Kijelentette: ezt végképp nem fogadjuk el. Álláspontja szerint megválaszolandó kérdés, hogy Magyarországot akarata ellenére rákényszerítheti-e valaki az illegálisan Európába érkezők befogadására.

Orbán Viktor szerint Európa még mindig a világ legélhetőbb kontinense, de szerinte a szólásszabadságnak immár korlátai vannak. Amit jelez, hogy az európai vezetők

a "kerítés" szót már ki sem merik mondani.

Holott az általa migránsinvázióként említett menekültkérdést megítélése szerint részben az embercsempész-hálózatok "biznisze" mozgatja. Másrészt a helyzet kialakulásában szerepük van azoknak az aktivistáknak, akik támogatják a nemzetállamok gyengítését szolgáló folyamatokat. A miniszterelnök ennek a csoportnak a képviselőjeként említette Soros Györgyöt is.

A rádióinterjúban elhangzott egyfajta válasz a Colleen Bell amerikai nagykövet néhány nappal ezelőtti, Magyarországgal szembeni kifogásaira is. Eszerint az Egyesült Államok képviselőjének kijelentéseiben az erő politikája, a meztelen birodalmi érdek jelent meg. A miniszterelnök kifejtette: meghallgatta a magyar menekültpolitikát nem támogató amerikai álláspontot, amiből kiderült, hogy "számukra nem ellenszenves, ha ennyi ember érkezik ide".

A nemzetközi kitekintés után a belföldi aktualitások kerültek terítékre. És kiderült, hogy

itthon jól alakulnak a dolgok.

A magyar gazdaság például "abba az irányba halad, amerre mennie kell". Amire bizonyíték, hogy a kormány intézkedései nyomán a rendszerváltás óta nem dolgozott hazánkban annyi ember, mint most. A foglalkoztatottak száma meghaladja a 4,3 milliót. De Orbán Viktor nem ülne a "babérjain". Kormánya tíz év alatt egymillió munkahelyet ígért, így félmilliót még meg kell teremteni. Amire keresik is a megoldásokat.

"Szimpla hazugság és gyalázkodás" – jelentette ki a miniszterelnök arra a felvetésre, hogy a kormány "haveroknak" osztja szét az állami földeket. Mint mondta: az ilyen kijelentések nem érdemesek arra sem, hogy gondolatnak nevezzék őket. Közlése szerint ezt támasztja alá, hogy 300 hektárnál több földje egyetlen magánszemélynek sem lehet, az állami földekből csak 20 kilométernél nem messzebb lakó magyar gazdák vásárolhatnak. A cél, hogy bár a kormánynak nincs baja a külföldiekkel, a földek a magyar földművelők kezében maradjanak. Ami "nem kis bravúr" az unió szabályainak betartása mellett.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.