galéria megtekintése

Orbán: Nélkülünk Európa már elesett volna

85 komment

NOL

Európa jövőjéről, a migráció veszélyeiről és unokájáról is beszélt Orbán Viktor a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó Lokálnak.

"Magyarország az egyetlen hely, ahol otthon lehetünk" - mondta a Lokálnak Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte "aki azt állítja, hogy tudja, milyen lesz a világ pár év múlva, valószínűleg téved", "egyik napról a másikra megváltozhat minden".

"A terror beköltözött Európába", a magyarok viszont általában idejekorán felismerték a veszélyt, és volt bátorságunk a változások élére állni. Ez kezdetben külpolitikai nyomást jelentett, ugyanis szembementünk a politikailag korrektnek tartott bevándorláspolitikával. Azóta a dolgok megváltoztak. Orbán azt mondta,

ő tudta, hogy így lesz,

 

csak abban nem volt biztos, hogy ő kibírja-e a nyomást. "Végül megvédtük Magyarország, egyben az Európai Unió határait." A miniszterelnök a szívére hallgatott, amit az esze követett, így hamar összeállt a fejükben a migrációellenes cselekvési terv is. "Ha mi nem teljesítettük volna a kötelességünket, Európa mára már elesett volna. Az önfeladást és a behódolást nem lehetne feltartóztatni. Ma még van erre esély, és ezt egyszer a magyarok javára fogják írni a történelemkönyvekben." - mondta Orbán.

A miniszterelnök szerint

"a brüsszeli bürokratákkal is ugyanaz a helyzet, mint a szemfényvesztőkkel: a kezüket kell figyelni, nem a szájukat."

Az Európai Bizottság ugyanis nem vonta vissza a kvótacsomagot, sőt múlt héten megerősítette azt. Mindemellett "az európai közös jövő iránti elköteleződésünk továbbra is erős." A migráció legfőbb veszélyeit a magyar társadalomra nézve a miniszterelnök abban látja, hogy a bevándorlókat először a jólét ígéretével idecsábítják, majd ezeket az embereket csalódások érik és dühösek lesznek. Ez állandó konfliktusforrás és a mindennapok biztonságát fenyegeti.

A bevándorlók ráadásul nem az európai értékek szerint élnek.

"Mi, európaiak például tiszteljük a nőket, egyenrangú félként tekintünk rájuk – náluk ez másképp szokás.

Minden európai országban a monogámia az elfogadott, a poligámia büntetőjogi kategória – náluk viszont természetes" - mondta Orbán, aki szerint az európai jogrend és az iszlám törvénykezés sem békíthető össze, és a bevándorlók ellátása, taníttatása sok pénzbe kerül majd. A miniszterelnök még Trianont is felhozza:"az etnikai, vallási és kulturális arányok megváltozása sem elhanyagolandó tényező. Látjuk a trianoni utódállamokban élő magyar közösségek esetében, mi történik, ha egy kisebbség egyszer csak többséggé válik. Egy emberöltő alatt kihúzhatják a lábunk alól a talajt."

A miniszterelnök szerint a kvótakérdést illetően az Európai Unió államai közös kiindulópontban sem tudnak megegyezni. Nihilizmusnak nevezi azt, ha valaki azt mondja, a legújabb kori népvándorlás megállíthatatlan, úgysem tudunk tenni ellene semmit, így inkább elosztják a bevándorlókat, "olyan, mintha feltartott kézzel mennénk a csatába." Orbán inkább megvédené a határokat és azért kell tenni, hogy ezek az emberek el se induljanak otthonról, "a segítséget vigyük oda, ahol szükség van rá, és ne a bajt hozzuk ide."

Szerinte Brüsszel azért támadta a magyar népszavazás ötletét, mert tartanak attól, hogy dominóhatása lehet, az elit ugyanis nem vesz arról tudomást, hogy az emberek nagy része nem elégedett a bevéndorláspolitikával, "a népakarat pedig már csak olyan, hogy előbb-utóbb utat tör magának."

Az interjúból azt is megtudhatjuk, hogy az unokáját még nem pelenkázta. "Családunkban az egy főre eső hölgyek aránya rendkívül magas. Nagymamám, édesanyám, feleségem, Anikó, Ráhel, Sári, Róza és Flóra mellett nem könnyű lehetőséghez jutni, de ha úgy alakul, nem fogok visszariadni a feladattól" - mondta a miniszterelnök, aki nem szívesen viszi haza a munkát, habár szerinte azért is jó, hogy ennyi nő veszi körül, mert "a nők más logikával is képesek megközelíteni egy problémát".

Szerinte "egy nagycsaládos miniszterelnök helyzeti előnyben van a politikában", mivel "egyszerre több nézőpontból is látnia kell a dolgok állását, és naponta kell a különböző érdekeket összebékítenie."

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.