galéria megtekintése

Olimpia: hipszterfilm és tömeges gagyi

2 komment


Csepelyi Adrienn

Budapest tán sosem volt olyan vonzó, amilyennek a 2024-es olimpiai pályázat imázsfilmje mutatja. Más kérdés, hogy talán soha nem is lesz. Sajnos.

Mától megtekinthető a 2024-es olimpiai pályázathoz készült imázsfilm, amely sokkal inkább hasonlít egy trendi zenei fesztivál aftermovie-jára, mint egy sportverseny beharangozó kisfilmjére. (Valójában: kicsit túlságosan is hasonlít a Sziget 2015-ös záróvideójára, amelyből át is emel képeket.)

Művirágkoszorús lányok, szivárványszínben tükröződő napszemüvegek, longboard, jóga, vidám kerékpárosok a tök üres hídon, és persze naplemente. Így fest Budapest a kampányfilmkészítők Instagram-szűrőjén át: menő futócuccban kocogó boldog fiatalok a Duna-parton, vidám emberekkel tömött éttermek, csúcsszuper fesztiválok és persze naplemente. A naplemente fontos.

 

David Guetta nemkülönben - hogy pontosan mi köze a világ leglakosságibb DJ-jének, a franciaországi labdarúgó Eb himnuszgyártójának Budapesthez és annak olimpiai pályázatához, az rejtély. A kisfilmbe mindenesetre jutott sztár bőven Saiidtól (Akkezdet Phiai) Gyémánt László festőművészig. Az üzenet nagyjából annyi: Budapest lakosai gördeszkával mennek komolyzenei koncertre.

A naplementében.

A kampányhoz tucatjával készültek még rövidke, az olimpiai sportágakat körbejáró miniklipek is, amelyek minősége úgy viszonyul az imázsvideóéhoz, mint a poshadt Vifon leves a három Michelin-csillagos degusztációs menühöz. Ezek a filmek ugyanis egy telefonnal nagyon rosszul kamerázó operatőr életlen, remegő termékei, levágott kezekkel-lábakkal, a képbe nem férő fejekkel - esküszöm, némelyikbe bele is szédültem. Ha az angol buldogom nyakába kötök egy kamerát, valószínűleg élvezhetőbb felvételeket készít. (Talán a naplemente hiányzik? Vagy az Insta-filter?)

De a kampányindító imázsfilm tényleg, irónia nélkül remek. Már csak egy várost kell hozzá építeni. 

Naplementénk legalább van.

Az olimpiai pályázat ma bemutatott logója egyébként önálló életre kelt a Tublr nevű közösségi oldalon, ahol egy szemfüles felhasználó megfejtette az ábra szimbolikáját:

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.