galéria megtekintése

Mit titkol a Fidesz a veszprémiek elől?

9 komment


Hajba Ferenc
NOL

Kész Zoltán, Veszprém független országgyűlési képviselőjelöltje arra szólítja fel az önkormányzat vezetőit, hogy ne titkolják el Veszprém idei költségvetését.

Kész emlékeztetett: az államháztartási törvény alapján a helyi önkormányzatok költségvetését a polgármesternek a központi költségvetésről szóló törvény hatálybalépését követő negyvenötödik napig kell a képviselő-testületnek benyújtania. Ez a határidő jövő héten lejár. A közgyűlés munkaterve alapján azonban a költségvetést csak a február 22-én tartandó országgyűlési választást követően, február 26-án tárgyalják.

Kész Zoltán a Kossuth téren a
Kész Zoltán a Kossuth téren a "Tavasz jön - Orbán megy" tüntetésen
Máthé Zoltán / MTI

A veszprémieknek okuk van feltételezni – mondta sajtótájékoztatóján Kész Zoltán –, hogy a mulasztásos törvénysértést azért vállalja be a polgármester: ne derüljön ki, a tavaly őszi önkormányzati kampányban valótlant állítottak, amikor adócsökkentést ígértek a választóknak.

 

A független jelölt szerint a megyei jogú városok között Veszprémben a 4. legmagasabb az egy főre jutó, ingatlanok után fizetendő adó, ráadásul Veszprém azon kevés megyei jogú város egyike, amely magánszemélyekre vet ki kommunális adót. Ez növeli az itt élők terheit, egyben a helyi adók magas szintje csökkenti a város tőkevonzó képességét. Az adókedvezmények esetében viszont a sereghajtók között van a város.

Kész Zoltán elmondta, Veszprémi civil konzultáció néven közpénz felhasználása nélkül kezdeményeztek párbeszédet a Veszprémben élőkkel a közpénzek felhasználásáról. Kérdéseikben többek között arra vártak választ, hogy szeretnék-e a veszprémiek, ha csökkennének az adóterheik, több jusson szociális kiadásokra, és hogy a város vezetői ne pártkampányra fordítsák a közpénzeket.

Négy nap alatt ezernél több válasz érkezett a veszprémiektől, több mint 95 százalékuk írta azt, hogy változást akar.

Az ellenfél zsiráffal kampányol

Némedi Lajos megetette a zsiráfokat. Ezzel a címmel jelent meg videós tudósítás a Fidesz-KDNP jelöltjének egyik programjáról a veszprémi vehir.hu honlapon. Politika címkéjű rovatukban azt is fontosnak tartották közölni, hogy Némedi a zsiráfok mellett az orrszarvúkat is meglátogatta. A videóból pedig kiderül: az állatkert igazgatójával „taglalták" az orrszarvú-szaporítás fontosságát is.

A helyi állatkert amúgy szemmel láthatóan kedves kampányterepe a Fidesznek. Legutóbb Navracsics Tibor, a magyar pártpolitikától papíron független uniós biztosjelöltként avatta fel az elefántházat, az önkormányzati választás előtt alig néhány nappal.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.