galéria megtekintése

Ilyen autót eddig csak akkor láttak, ha a bűnözőktől lefoglaltak egyet

8 komment


Fekete Gy. Attila

A Készenléti Rendőrség alakuló terén felsorakoztatott Mercedesek, Audik és Skodák egyikét, egy nagy teljesítményű Audit a Zala megye Megyei Rendőr-főkapitányság kapta meg.

A Készenléti Rendőrség alakuló terén felsorakoztatott Mercedesek, Audik és Skodák egyikét, egy nagy teljesítményű Audit a Zala megye Megyei Rendőr-főkapitányság kapta meg. Az ORFK közbiztonsági főigazgatója szerint ott ilyen autót eddig csak akkor láttak, ha a bűnözőktől lefoglaltak egyet. Pedig már eddig is nagy szükségük lett volna egy ilyen járműre – ismerte el később a Készenléti Rendőrségnél megtartott gépjármű-átadó ünnepségen a miniszterelnök.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

– Az elmúlt években folyamatosan javult a nyomozások eredményessége, csökkent a bűncselekmények száma, és megtisztítottuk sorainkat azoktól, aki a bűn oldalára álltak. Ami kész csoda, ha figyelembe vesszük, hogy a rendőrök anyagi megbecsültsége időtlen idők óta nem javult – fogalmazott Orbán Viktor. Később emlékeztetett, hogy 2010-re nem csak Magyarország gazdasága került a tönk szélére, „romokban hevert a rend és közbiztonság is".

Orbán felidézte, hogy a kormány 2010 óta 3500 fővel növelte a rendőrség létszámát, és 4600 új autót állított „szolgálatba". Számos új törvényt hoztak, vagy jelentősen szigorították a régieket a törvényeket betartó, tisztességes emberek védelmében.

 

– Az ország gazdasági helyzetének javulásávalt immár többet lehet költeni a közbiztonságra – szögezte le a miniszterelnök. Bejelentette, hogy a fegyveres és rendvédelmi szerveknél bevezetendő új életpályamodell keretében a rendőrök illetményét 2015 júliusától átlagosan harminc százalékkal emelik. Emellett a kormány segítséget nyújt majd a rendvédelmi dolgozók otthonteremtéséhez is. Az életpályamodell bevezetésére 2015-re 44 milliárd forintot különítettek el a költségvetésben.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

A központi költségvetés és az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával a rendőrség 2014-ben és '15-ben összesen 1587 új autót kap. Mercedeseket, Skodákat, Audikat. Orbán hangsúlyozta: immár végleg vége azoknak az időknek, amikor a magyar rendőr szovjet Zsigulival üldözte a Mercedesszel menekülő rablókat. Persze Ötvös Csöpinek így is sikerült elkapnia őket, bár ezt inkább csak a forgatókönyvírók könyörületének köszönhette... Mostantól azonban a magyar rendőrök is folyamatosan olyan korszerű, rendőrségi célokra épített és nagyrészt Magyarországon gyártott autókat kapnak, amelyekkel a korábbiakhoz képest eredményesebben üldözhetik a bűnözőket.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

Júliustól az életpályamodell bevezetésével 30 százalékkal nő a rendőrök illetménye, és a kedden ünnepélyesen átadott 385-tel együtt országosan 1587 új autót kap a rendőrség – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.