galéria megtekintése

A kormány kisegíti a tejeseket, és nem épít mecsetet

0 komment

MTI

Lázár János szokásos csütörtöki tájékoztatóján szóba került a tejválság, Keresztelő Szent János és a muszlim mecset, ami nem lesz.

Krízisben vannak a tejtermelők a felvásárlási árak miatt, ezért a kormánynak segítenie kell - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A miniszter a tejpiaci helyzetről azt mondta, ha maradnak a jelenlegi felvásárlási árak, sokan hagyhatnak fel a gazdálkodással. A kormány ezért keresi annak lehetőségét, hogyan tud segíteni a tej felvásárlási árának kiegészítésében.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: "megdöbbenve tapasztalta a kormány" Pintér Sándor belügyminiszter jelentését arról, hogy a komoly uniós pénzügyi ígéretből semmi nem lett a migránsválsággal kapcsolatban. Amit tavaly szeptemberben ígértek, abból "egy huncut fillér sem érkezett meg" - közölte, majd arra kérte az ellenzéki pártokat, segítsék a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos szabályozás megalkotását.

A tájékoztatón az is téma volt, hogy a Miniszterelnökség szerdán bejelentette: az állam nem tudja megfelelően igazolni tulajdonosi jogviszonyát, ezért kiadhatja id. Pieter Bruegel Keresztelő Szent János prédikációja című képét az örökösöknek. Ezzel kapcsolatban Lázár János azt mondta, jelentős számú olyan műtárgy lehet az állam birtokában, amelyről várhatóan nem fogja tudni bizonyítani, hogy minden kétséget kizáróan a tulajdonát képezi. Jelenleg öt ilyen ügy van folyamatban. Hangsúlyozta: az értékbecslések szerint 80-100 millió euró értékű Bruegel-kép nem hagyhatja el az országot, mert védett műtárgy. Megjegyezte: az örökösök is jelezték, készek megállapodni az állammal arról, milyen feltételek mellett maradhat a műtárgy a Szépművészeti Múzeumban.

 

Kérdésre megerősítette, Orbán Viktor miniszterelnök február 17-ére meghívást kapott Moszkvába, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel - mint azt a közelmúltban minden évben megtették - áttekintsék a kétoldalú kapcsolatokat, és biztosan szóba kerül a paksi erőmű ügye is.

Arra a kérdésre, hogy - mint arról sajtóhírek szóltak - valóban épül-e minaret Szigetváron, Lázár János azt válaszolta: a városban magyar történelmi emlékhely lesz, Zrínyi Miklósnak fognak emléket állítani, és "nem a török dicsőségnek lesz az európai emlékműve". Közölte azt is, hogy a kormány február 3-án és 10-én ülésezik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.