Az Obama-turizmustól az ideiglenes szállodákig

Hogyan, merre és miért utazhatnak majd a jövő turistái? A World Travel Market turisztikai kiállítás és az Euromonitor International piackutató cég elemzésében hét trendet nevezett meg a világutazó munkanélküliektől az Afrikát felfedező amerikaiakig.

Megnyílt az első Armani Hotel a dubaji Burdzs Kalifában

A világ legmagasabb épületének első emeletein várja a visszafogott eleganciára vágyó vendégeket Giorgio Armani első szállodája. Egy átlagos szoba ára egy éjszakára négyezer dirham, vagyis körülbelül 96 ezer forint, míg a legpazarabb lakosztályért ennek tízszeresét kérik el.

Elűzi a rosszkedvet a tajcsi

A kínai eredetű mozgásgyakorlatok csökkentik a stresszt, a félelmet és a mélabút. A tajcsitól jókedvűek és öntudatosak leszünk - derül ki amerikai kutatók tanulmányából.

Bangkok a világ legkedveltebb turisztikai célpontja

Bangkokot választotta a világ legjobb turisztikai célpontjának a Travel+Leisure magazin annak ellenére, hogy az év elejei utcai zavargások miatt sokan mondták vissza a thai fővárosba tervezett útjukat.

Ki harap rá a kutyás vendégekre?

Megszenved a szervezéssel az, aki négylábú barátja társaságában, minőségi helyen szeretné eltölteni szabadságát vagy szabadidejét. Külföldön már üzlet a kutyabarát vendéglő. Akad azért magyar példa is: van, ahol már kutyás menüt kínálnak "kettő az egyben".

 

Veszettség fenyegeti Bali turistaparadicsomát

Az indonéz kormány elrendelte az összes Balin élő kutya beoltását, hogy megfékezze a szigeten tomboló veszettségi járványt, amelynek következtében hetvenhatan haltak meg az utóbbi két évben. A hatóságok közlése szerint csak az idén, az első hét hónapban 34 ezer embert haraptak meg kutyák a nyugati turisták körében népszerű szigeten.

"Be akarunk oltatni minden ebet az év végéig, hogy megakadályozzuk a veszettség terjedését. Ősz végén megkezdjük a tömeges beoltást - közölte Putu Sumantra, a bali állattenyésztési hivatal vezetője. - Még mindig több százezer állat van, amely nem kapta meg a vakcinát. Mintegy 200 csapatot szerveztünk, összesen 700 faluba telepítjük majd őket".

Szemben Indonézia más, iszlám többségű részeivel, ahol nem szokás kutyát tartani, a főleg hinduk lakta szigeten általános a négylábúak jelenléte: nemcsak a házi kedvencek száma tetemes, hanem a kóbor állatoké is. Sumantra szerint 2008 óta 300 ezer kutyát oltottak be, köztük több tízezer kóbor állatot.

A bali egészségügyi hatóság vezetője, Nyoman Sutedja elmondása alapján az idén már 34 ezer kutyatámadás történt, míg 2009-ben összesen 28 ezer ilyen esetet regisztráltak. "A támadások gyakoribbá válása aggodalommal tölt el minket. Több veszettség elleni vakcinára van szükségünk" - közölte. A veszettség legutóbbi áldozata, egy 43 éves bali nő múlt hét kedden halt bele a fertőzésbe. Ausztrália és az Egyesült Államok már figyelmeztette a Balira utazó turistákat a járvány elterjedtségére.

Top cikkek