Újlipótváros futurisztikus lépcsőházai

Zárt ajtók mögé pillanthatunk be Bujnovszky Tamás fotográfus és az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény közös tárlatán.

Bemutatkozik Magyarország wellness-kínálata

November 6-8. között rendezik meg a Spa&Wellness Egészség, Turizmus és Életmód kiállítást a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Budapesti a világ leghangulatosabb hostele

A Hostelworld.com látogatónak szavazata alapján a budapesti Carpe Noctem hostel az ötödik lett a HOScar-rangsorban, valamint leghangulatosabb hostel címét is elnyerte.

Idén a villamoson is lesz ingyenes idegenvezetés

Buszon, villamoson, kerékpáron és gyalogosan is részt vehetünk budapesti városnézésen az Idegenvezetői Világnapon február 28-án, vasárnap.

Még mindig Budapest a legnépszerűbb város

A főváros a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján mind a külföldi, mind a magyar turisták körében megőrizte vezető pozícióját. Az elmúlt évekhez hasonlóan az ezüstérmet Hévíz, a bronzot Hajdúszoboszló szerezte meg.

 

Utazás 2010 - vásár és népünnepély a hét végére

Pénteken a nagyközönségnek is megnyitják az Utazás kiállítást, amely vasárnapig naponta reggel 10 és este 18 óra között fogadja a látogatókat. A kiállítás külföldi díszvendége Törökország lesz.

Pénteken - a csütörtöki zártkörű szakmai napot után - a nagyközönségnek is megnyitják az Utazás kiállítást, amely vasárnapig naponta reggel 10 és este 18 óra között fogadja a látogatókat. Az üdülési csekk ellenében is megvehető belépőjegy ára 1700 forint, gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak, mozgásukban korlátozottaknak, fogyatékosoknak és a Magyar Turizmus kártya birtokosainak 1200 forint, családoknak (két felnőtt, két gyerek) 3000 forint, csoportok tagjainak 800 forint. A hatévesnél fiatalabbaknak nem kell jegyet váltani.

Ezúttal mind a Volán Zrt., mind a MÁV-Start 50 százalékos kedvezménnyel árusítja a belföldi retúr (menettérti) jegyeket a kiállítás látogatóinak. A kiállítás helyszínét, a Vásárközpontot az Örs vezér térről a 100-as busszal, a Blaha Lujza tértől a 37-es villamossal, autóval a Kerepesi útról lehet megközelíteni.

A parkolási díj a P3-as parkolóban óránként 200, négyóránként 600, nyolc órára vagy egésznapra 800 forint, a P5-ös parkolóban és az Albertirsai úton egész napra 800 forint. Mozgássérülteknek a P5-ös parkoló ajánlott természetesen díjmentesen, onnan akadálymentesen közelíthetik meg a kiállítást.

Sokféle szórakozási lehetőség vár a látogatókra azon kívül is, hogy a központi színpadon mindhárom nap zenés, táncos programokat láthatnak. A kiállítás külföldi díszvendége, Törökország standjánál és a D pavilonban zenekarok lépnek fel, a muzsikára török néptáncosok ropják. A hazai tájegységek kiállítóhelyein is egymást érik az események: a budapestinél interaktív gyerekprogramok, a balatoninál kvízjáték, az észak-magyarországinál gasztronómiai játék, az észak-alföldinél bábszínház mulattatja a nagyérdeműt. A Gulliver.hu idén is megrendezi az utazási ajánlatok árverését, melyen a licitálók áron alul jutnak túrákhoz, üdülésekhez, egy másik portál, a wiwair.com pedig minden nap a Dunakanyar fölé vezető sétarepüléseket sorol ki.

Az Utazás belépőjegyével hat további kiállítást is meglátogathatnak a Vásárköz-pontban: a II. Európai Leader Expot, a Bringaexpot, a Karavánszalont, a Boat Showt, Karát ékszerkiállítást és a Golf Expot - valamennyi további látványosságokkal és programokkal szolgál.

 

Bemutatkozik a turisztikai kínálat
Utazás kiállítás
Top cikkek