Rózsák a Tündérek Éjszakáján

Az egyik legfiatalabb füvészkert az országban a Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertje, amely közel öt hektáron fekszik a sóstói erdőben. Télen pálma-, kaktusz- és mediterránház várja a látogatókat.

Múzeum a vágóhídon

Lehet-e egy hentesből idegenvezető? Lehet bizony, sőt akad ilyen több is, mindenekelőtt a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének veterán tagjai körében. A jó hírű céh képviselői a gyulai régi vágóhíd egyik épületében létesített múzeumukban várják az érdeklődőket.

Kalandra fel - „Winecaching” a Mátrai borvidéken

A geocaching mintájára egyelőre csak néhány ládát helyeztek ki a szervezők, a kezdeményezés azonban máris megtetszett a borvidék főszereplőinek, így hamarosan megindulhat az igazi kincsvadászat.

Megmutatjuk, mire képes Tokaj

A Tarcal szívében található Királyudvar Pincészet évszázadok óta a magyar borászat fellegvára. A hagyomány szerint már a XI. században innen került bor a király asztalára, később pedig egyike volt azon kiemelkedő birtokoknak, amelyek megalapozták Tokaj jó hírnevét és a tokaji bor legendáját.

Városkapukban a kocsonya

Február 19–21. között ismét kocsonyafesztiválra és történelmi időutazásra hívogatja látogatóit Miskolc. A több tucat helyszín közül ezúttal a városkapuknak szánták a főszerepet a rendezők.

 

Kicsinyített pálinkafőzdét tervez a Zsindelyes

Gyógyital a zarándokoknak, huszonegy szobás wellness-szálloda a turistáknak, mini bioecetüzem és kicsinyített pálinkafőzde mindenkinek - ezekre a kulturális-gasztronómiai attrakcióra készül jövőre a Nyírség szívében fekvő Zsindelyes Pálinkafőzde.

Gyógyital a zarándokoknak, huszonegy szobás wellness-szálloda a turistáknak, mini bioecetüzem és kicsinyített pálinkafőzde mindenkinek - ezekre a kulturális-gasztronómiai attrakcióra készül jövőre a Nyírség szívében fekvő Zsindelyes Pálinkafőzde.

Papp József ügyvezető elmondta: igazi turisztikai látványosságot szeretnénk az üzem mellett létrehozni. Ennek első lépéseként a kóstolóházat már felépítették. Emellett a helyi folklór bemutatása ugyancsak szerephez jut, ennek jegyében épül fel jövőre a manufaktúrák háza, amelyben helyet kap egy miniatűr, fatüzeléses pálinkafőző, egy igazi gyümölcsaszaló és lekvárfőző helyiség, valamint egy kicsinyített, bioecetet gyártó üzemrész.

A házzal szemben valódi, 1850-es évekbeli nádfedeles, szabadkéményes tanyát alakítanak ki, az istállókban lovakkal, szarvasmarhákkal és bivalyokkal. A mintakertben az összes magyarországi meggy- és almafajta töveit elültetik, a kóstolóházban pedig olyan hagyományos és modern ételeket szolgálnak majd fel, amelyeket pálinka felhasználásával készítenek. Az élményben megfáradt látogatóknak horgásztó, később egy 21 szobás wellness-szálloda nyújthat aktív kikapcsolódást, bár az utóbbi, több mint 400 millió forintba kerülő beruházás a cégvezető szerint még várat magára néhány évet

 

Top cikkek