Tákos Notre-Dame-ja

A 400 lelkes szabolcsi falu paticsfalú temploma egész Európában egyedülálló - ha Nyíregyházán járunk, ne hagyjuk ki! Tákos faluban sétálva először az tűnik fel, milyen egyformák a falu takaros házai. Mindennek azonban szomorú oka van: a 2001-es árvíz hatalmas pusztítása után a falut szinte teljesen újjá kellett építeni.

A brigadéros, az ő tarpai népe és a szatmári szilvapálinka

Még egy olyan irodát, mint a tarpai polgármesteré, nem láttam. Az egyik sarokban korhű kuruc viselet, a másikban díszes, kék köpeny - ezt hordják a szatmár-beregi pálinkalovagok.

Kicsinyített pálinkafőzdét tervez a Zsindelyes

Gyógyital a zarándokoknak, huszonegy szobás wellness-szálloda a turistáknak, mini bioecetüzem és kicsinyített pálinkafőzde mindenkinek - ezekre a kulturális-gasztronómiai attrakcióra készül jövőre a Nyírség szívében fekvő Zsindelyes Pálinkafőzde.

Jeges túrák a Tisza-tavon

Szemmel láthatóan maguk a szervezők is meglepődtek, amikor kétszáz ember gyűlt össze január 30-án, hogy egy egészségeset túrázzon a Tiszató jegén.

Városkapukban a kocsonya

Február 19–21. között ismét kocsonyafesztiválra és történelmi időutazásra hívogatja látogatóit Miskolc. A több tucat helyszín közül ezúttal a városkapuknak szánták a főszerepet a rendezők.